Reni de Boer won de verkiezing Mis(s) Nederland in 2007 en is sindsdien ambassadeur van Onbeperkt Nederland. Haar gezin – zij met man Daan en zoon Faas – is nu getroffen door het coronavirus. Haar column geeft je een uniek kijkje in het dagelijks leven van een gewoon gezin in deze roerige corona-tijden. Reni is dochter van Jan van Amstel, voorzitter van de MS Vereniging Nederland.

Dag 14 Vrijdag 27 maart

Oké. Kind is coronavrij. Wij hebben ook geen klachten. Naar huis!
Tijd om weer uit het veilige nest te vliegen. Nooit gedacht dat ik op mijn 40ste weer thuis zou wonen bij papa en mama.

Weer terug naar toen. Bedje opgemaakt, tafel gedekt, was gedaan. Muziekjes luisteren en van mama een zoen. Een voetzoen deze keer en niet zo zorgeloos. Maar wel veilig. Net als toen kan ik niet wachten uit huis te gaan en te vertrekken naar de grote stad.

Doei ouders. Hi lieffies. En vanavond eten we frietjes. No worries.

Nou ja, beetje worries natuurlijk wel. Al went het wel langzamerhand. Mijn emoties rond de virusaanval volgen het patroon van de emoties die ik normaal rond een MS aanval heb.

Als eerste denk ik altijd dat ik een griepje heb, dan daalt het langzaam in dat het serieus gedoe is en dat ik moet handelen, dan opvangen en ondergaan. Proberen vast te houden wat er nog kan, steun zoeken bij elkaar.

En als je door het dal bent kijken wat er nog over is, wat nog kan herstellen en goed letten op wat nog wel mogelijk is. Kiezen voor wat in beginsel belangrijk is. Familie & goede vrienden dicht bij je houden.

En dan komt de tijd om je wonden te likken en een nieuwe balans te vinden. Lukt meestal wel.  Gaan we doen.

Voor nu: Voetzoen naar mijn gouden kooi & Handkus vanuit thuis!

Reni

 

Dit bericht is een vervolg op Reni’s vorige dagboek ‘Voetzoen uit mijn gouden kooi

Dit bericht heeft 8 reacties

 1. Lieve Reni,
  wat ben ik blij voor jullie dat Faas virus vrij is en jij je gouden kooi uit mag. Toch wel spannend en zorgelijke gedachten gehad hoe het zou aflopen. De kans dat kinderen het virus zouden krijgen was klein, werd gezegd, maar als het toch gebeurd is het effect klein. Als kinderen het krijgen is het meestal ’n milde vorm maar zijn levens bedreigend voor jou en mij, als een van de vele ouderen. Toch heb ik verscheidene kinderen zien vechten voor hun leven; hart breaking!?

  Als ik om mij heen kijk en de media mij
  informeert over zoveel leed, word ik overmand door emotie. Ik ben ’n gevoelsmens die het leed van anderen moeilijk kan verdragen. Nee, ik ben niet iemand die mee lijdt maar mee leeft!

  Ouderen en kinderen die door het virusuit elkaar worden gedreven en géén kans meer krijgen om met lieve woorden afscheid te nemen van elkaar.

  Ik schiet vol en probeer mijn gedachten te verzetten. Pak mijn trompet om me voor te bereiden op 4 mei. Om 19.58 worden alle trompetisten in Nederland gevraagd om dan op balkon of aan de voordeur het Signaal Tapoe Infantarie te spelen. Ondanks dat ik inmiddels 6e jaar trompetleerling ben, klinkt het niet als ’n doorgewinterde trompetist. Maakt niet uit! Het helpt om even los te komen uit deze angstige en bizarre dagelijkse werkelijkheid. Op deze mannier zijn mijn gedachten bij hen die gevallen zijn voor onze vrijheid en kan ik mijn steun geven aan iedereen die ingezet wordt om levens te redden.

  Ik maak mij ook boos op hen die het nodig vinden om via mediakanalen achter alles het wantrouwen uit te spreken. Het gevoel bekruipt mij om daar met een gestrekt been in te gaan. Wantrouwen naar de politiek. Wantrouwen naar de virologen. Wantrouwen naar het aantal overledenen. Wantrouwen naar de media. WANTROUWEN! Een onuitroeibaar virus die ons uitelkaar drijft.

  Er wordt geschreven: Ik ga alles niet blindelings geloven want het klopt niet! Mensen let op, want de farmacuitische industrie en politiek zijn twee handen op ’n buik. En wat te denken van deze misplaatste alswel onzinnige opmerking: Het komt allemaal doordat de politiek toestaat om het 5G net werk uit te rollen. Hoe verzint men het!? Als ik dan de schrijver bekritiseer en laat weten dat dit pure onzin en bangmakerij is, krijg ik als antwoord: kijk naar China, Korea, Japan enz. Die hebben hun 5G net werk uitgeschakeld! Je ziet dat daar de besmettingen direct afneemt. Archhhhh ?

  Lieve lezers ik ben zeker niet belezen maar ook niet zó onwetend dat ik dergelijke verhalen serieus neem! Ik heb toch maar besloten om er niet met een gestrekt been in te gaan. Het helpt immers niet! Men mag natuurlijk een eigen mening hebben en het is aan mijzelf of ik dat moet geloven of moet lezen.

  Op de omslag van mijn facebook heb ik een foto van ’n engel geplaatst. Verkleed als hulpverlener. Oververmoeid en moedeloos, zittend op de wereldbol met een mondkap op. Deze foto verteld zoveel! Meer is niet nodig! Iedereen ziet zo dat het leven voor velen onder ons bedreigend is.

  Gisteravond van 19.30 tot 20.00 met zielsgenoten gemediteerd om met gezamelijke kracht liefde, licht en vertrouwen te sturen aan iedereen die zwaar op de proef worden gesteld.

  Faas ik ben blij dat jij virus vrij bent. De engel voor jou waren je ouders. Ook al heb ik je nog nooit gezien, mijn gedachten waren bij jou. Tegen u als lezer zeg ik: Let goed op elkaar en geef steun aan hen als zij bang en angstig zijn. Laat het wantrouwen waar het thuishoort want zij moeten nog veel leren.

  Blijf gezond
  René

 2. Hoi Reni,
  Fijn te lezen dat je weer naar huis mag (ook al was je ‘logeeradres’ natuurlijk een hele fijn oplossing! Je ‘hoort’ natuurlijk inmiddels toch bij ‘jouw mannen’.
  groetjes van Nora

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.