(Nel blogt)

De afspraak voor de derde passing van de auto en aansluitend mijn tweede rijles staat gepland vanaf half drie. Het passen verloopt zonder bijzonderheden, of het moet zijn dat alles er al goed in- en opzit. Er is wat afgelast (er heeft iemand staan lassen) en gezaagd.

(Nel blogt) over autoaanpassingDe tweede rijles is met een andere rijinstructeur. Deze is een paar maanden uit de running geweest om een van zijn nieren aan zijn zus te geven. Nu voelt hij zich weer kiplekker. (Waarom hebben we er eigenlijk twee?)

Nieuwe instructeur en nieuwe instellingen. De joystick heeft nu een veel grotere en zwaardere uitslag. Het auto rijden gaat helemaal niet zo goed. “U heeft nog wel wat oefening nodig”, vindt hij. Het is dan inmiddels half zes en deze boodschap komt niet fijn aan (understatement). Ik leer wel steeds beter om te wachten tot dit weer afgekoeld, bijgegeten en bijgeslapen is.

Op zoek

De volgende ochtend ben ik een dweil, logisch, maar ik heb een huisbezoek afgesproken met de consulent van een relatiebemiddelingsbureau voor een intake. Want ik ga niet wachten tot ik in het voorbijgaan ooit misschien iemand tegenkom die leuk is én door mijn handicap kan heen kijken.

Het intakegesprek verloopt best aardig, tot er een overeenkomst op tafel komt met het te incasseren bedrag: €  2495,- voor anderhalf jaar inschrijving. Mijn uitgewoonde hoofd schrikt, maar ja, voor wat hoort wat, dat moet dan maar, besluit ik op mijn tandvlees.

Maar ’s avonds voel ik me weer aardig boven jan en kom ik tot mijn positieven: ik vind het niet meer goed, het bedrag niet en ook deze werkwijze niet. Met dank aan de consumentenbond, annuleer ik de volgende dag de hele zaak,  inclusief de € 190,- die ze willen berekenen ‘omdat reeds met de werkzaamheden is gestart’. Krijgen we nou zeg.

Ik ga wel op zoek naar een beter bureau, maar liever nog meteen een leuke man.

Op diezelfde dag komt de transitievergoeding binnen van mijn voormalige werkgever en gaat de aankoopsom van de Mercedes de deur uit. Beide bedragen van vijf cijfers voor de komma, op twee tientjes na gelijk. Met scheppen erin en er weer uit. Zo heb ik ze niet vaak. Nooit natuurlijk.

Hulpmiddelen

Nu de thuiszorg geregeld is voor de vakantieweek in Zuid-Limburg, eigenlijk België, zijn de hulpmiddelen aan de beurt. Eerst bel ik de organisatie die de eigenaresse me heeft gegeven: Kersten. Die weten niet of ze zo kort van te voren (twee weken) wel een tillift kunnen leveren. Hij gaat het uitzoeken.

Daar ga ik niet op wachten. Stel dat zij niks hebben, dan wordt een volgend adres vinden nog later en nog lastiger. Dus meteen bel ik Medireva, Vegro en Medipoint. Dan maar breed schieten toch?

Medireva levert niet aan particulieren. Vegro levert niet in het buitenland, ook al ligt mijn vakantieadres maar 3 kilometer over grens. Volgens hun vergoedt de zorgverzekeraar dat niet. Medipoint weet ook niet of ze wat hebben, ze gaat het ook navragen.

Genoeg gebeld voor vandaag. Desnoods gaat het allemaal niet door. Dan verzin ik wel weer wat anders.

Na het weekend belt eerst Kersten terug. Ze kunnen een tillift en een papegaai leveren, maar dat kost dan wel huur en afleverkosten: € 175,-. Nou ja, het is in ieder geval iets. Ik wacht nog even waar Medipoint mee komt.

Medipoint kan leveren: “Kost niks, hoor mevrouw. De zorgverzekeraar vergoedt dit”. Ik geloof het eigenlijk niet, maar we doen het. Wie weet.

Dit wordt dan de eerste reis met mijn eigen auto!

Nel

Fotograaf: Maxim Wermuth

Dit bericht heeft 1 reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *