Blog Nel

De auto staat bij Bever. Ik heb hem nog niet gezien. Eerst moet er een passing komen om te bepalen wat er specifiek voor mij veranderd moet worden. Er zit al een joystickbesturing in, maar hoe ga ik bijvoorbeeld mijn richtingaanwijzers en andere functies bedienen? Pas als dat bekend is, rolt er een min of meer definitief totaalbedrag uit. Ik beslis pas of ik hem ga kopen als dat totaalplaatje duidelijk is.

Nel op weg naar een aangepaste auto maar eerst rijlessenIk verheug me al een week op de dag van die passing. Dan ga ik de auto voor het eerst zien! Op de dag zelf loopt het allemaal heel anders. Ik tref in hal van de garage een man, een leuke man, een héél erg leuke man. Helemaal ondersteboven raak ik ervan. Het drukt de ervaring van de auto helemaal weg.

Hij woont in dezelfde stad als mijn ex-schoonzus en nodigt me uit om een keer langs te komen. Eenmaal thuis mailen we een paar keer heen en weer en dan stopt het. Ook daar ben ik ondersteboven van. Het was de eerste keer na het einde van mijn relatie dat er iemand was die…..Nou ja. Er komt hopelijk wel weer iemand anders.

Terug naar de auto

Na een etmaal denkpauze beslis ik, natúúrlijk, dat ik hem ga kopen. Volgens de autoverkoper wordt het wel eind augustus, voordat ik in de nieuwe auto zal kunnen rijden. De auto aanpassen kost tijd en er is weer(!) een CBR-traject.

De nieuwe auto heeft dus joystickbesturing. In een elektrische rolstoel mag je met je pookje húp de weg op. Maar voor een auto met een joystick moet je eerst weer lessen nemen en opnieuw een rijtest doen. Weer laten zien dat je met de nieuwe aanpassing veilig kunt rijden. De autoverkoper schat vijf tot tien rijlessen. Ik schat van niet. Ik heb talent.

CBR

Ik bel het CBR: in het voorjaar heb ik al een Eigen Verklaring opgestuurd à € 33,80. Moet ik dat nu weer doen? Ja, dat moet, zegt de CBR-dame. Opnieuw bijna 35 euro. Dat kan in mijn geval niet digitaal ingestuurd worden, hoewel ik met DigiD inlog en onderteken. Dat moet op papier. Zelf printen graag. Het kan ook niet naar een antwoordnummer, het moet naar de postbus met postzegel. Grrrrrr! De CBR-jongeman adviseert me om het aangetekend op te sturen à € 10,-! Geen dènken aan.

Dan mijn eerste rijles. Daar verheug ik me op, weer. Ik vind het leuk om een nieuw kunstje onder de knie te krijgen. Toch wapen ik me nu tegen een nieuwe teleurstelling.

De rijles verloopt prettig, hoewel het sturen lastig blijkt. De joystick heeft een veel grotere ‘uitslag’ dan op mijn elro. Dat went gelukkig snel. Ik mag het dorp in, zelfs al de snelweg op. Na afloop denkt de rij-instructeur dat ik nog één à twee lessen nodig heb, hooguit. Há, zie je wel!

Mijn voorpret niet al te hoog laten oplopen is deze keer echter wijs geweest. Het zal niet voor eind augustus worden, voordat ik erin kan rijden, want de lesinstructeurs gaan gelijktijdig op vakantie en het CBR doet sowieso niks tot eind augustus. Dus mijn rijbewijs heb ik pas daarna. Misschien eind september dan?

Nel

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.