Blog Nel

Het halve huis is een feit. De helft is gesloopt en uit ‘de wond’ staken draden en leidingen de ruimte in. We leven nu in 1 kamer op 25 m2. Daarin staat ons bed, een tafel, een koelkast, een makkelijke stoel voor H. en 4 keukenstoelen voor de timmermannen en ander bezoek. In een zijkamer van het huis (voorheen mijn werkplek) heeft H. een keukentje ingericht. Een paar honderd jaar geleden was het gewoon om zo te leven, denk ik. Dus nu moeten wij ons er ook maar even mee zien te redden.

verhuisdoos met laptopHet afgedichte halve huis bevat nog wat kieren waardoor je de wind kunt voelen. In de winter zou dit op deze manier niet kunnen. Mijn hoofdkussen ligt op 30 cm van buiten, gescheiden door een houten plaat. Ik voel een stroompje wind langs mijn neus.

De tuin is nu in gebruik als bouwplaats. Ik leef vaak op het ventweggetje voor ons huis. Heerlijk vind ik het om de hele dag buiten te zijn. Ik slaap er zelfs. Het is vaak mooi weer en dat komt goed uit.

Totdat er gisteren toch een regen naar beneden kwam! Het woei horizontaal door de straat! Alle stroomdraden en stopcontacten heeft H. uiteraard van te voren afgedopt en ingepakt. Maar nu vloog de stroom eruit. Kortsluiting. Geen licht, geen stroom voor de koelkast. Dit is toch iets té Middeleeuws. Iets is nat geworden, maar wat? Nagedacht en gezocht, maar niet te vinden. Daar moet een elektricien bij komen. Voorlopig heeft H. het opgelost met extra verlengsnoeren door de kamer.  (En na een week deed alles het ineens weer! Opgedroogd blijkbaar.)

Af en toe vliegt het me aan om zo te leven, maar ik had het erger verwacht.

Soms voel ik me een tijdje slecht, maar waardoor? Dan blijkt dat ik even een dag alleen moet zijn.

Het meeste geregel is achter de rug. Een greep uit de activiteiten van de afgelopen weken:

  • Koopaktes oude en nieuwe huis beoordelen.
  • Houtwormbestrijding.
  • Plattegronden maken en inrichten met op schaal getekende meubels.
  • Monument verzekeren.
  • Nieuwe energiemaatschappij zoeken.
  • Internet ‘in het buitengebied’ regelen. Er is geen kabel of glasvezel.
  • Notaris oude huis en nieuwe huis komt met stukken en opdrachten.
  • Samenlevingscontract opstellen.
  • Concept erfpachtakte van 23 bladzijden beoordelen. Mijn makelaar wil meelezen gelukkig.
  • Alle adreswijzigingen de deur uit.

Nu ben ik hulp aan het mobiliseren. Zo meteen staan er heel veel ingepakte dozen in de boerderij. En iemand zal die moeten uitpakken. Ik kan wel een doos uitpakken als hij op een stoel staat en het ergens op buikhoogte ingeruimd kan worden, maar dat is maar een fractie van het geheel. Gelukkig gaan we in de buurt wonen van vrienden en familie van H. En mijn kinderen willen natuurlijk ook helpen.

H. zal straks haar handen vol hebben aan de klussen in huis. Er is bijvoorbeeld geen waterleiding, die is er door koperdieven uit gestolen. Er ligt vloerbedekking, maar met een tillift is dat veel te zwaar rijden, dus die moet eruit. Dan moet die slaapkamervloer geschilderd. Er moet een toilet boven komen. Enz. enz.

eens stond het oude verlangen

te schreeuwen in mijn gezicht

om aandacht

nu fluistert het nog af en toe

dat het wil klussen of kamperen

Nel

 

 

 

 

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.