Nieuwe blogger op MSweb! Nel is een ondernemende vrouw met MS sinds 2000. Ze is alleenstaand en moeder van drie volwassen kinderen. Ze is eigenwijs, maar wordt wel wijzer met de jaren. Tot eind 2016 heeft ze gewerkt als beleidsmedewerker bij een zorgaanbieder. Nu heeft ze tijd om nieuwe dingen te doen. En daar blogs over schrijven.


Eerst mijn rijbewijs

Leuk, hoor, het voornemen dat ik een ‘eigen’ auto wil hebben als vervanging van de UWV-Mercedes, maar dan moet ik eerst mijn rijbewijs maar eens laten verlengen. Het zou immers heel stom zijn om een auto te kopen en dan geen rijbewijs meer te hebben.

Nel op weg - rijbewijs - eigen verklaringIk ken de gang van zaken bij het CBR: eerst een Eigen Verklaring opsturen, dan moet een arts er iets over zeggen en dan altijd de rijtest. Want ze willen me altijd zelf zien rijden. Ik denk: doe die rijtest dan meteen, maar dat gaat zomaar niet. Er gaan zoals gewoonlijk maanden overheen eer ik de rijtest mag doen en deze keer vind ik het spannender dan ooit. Maar dan: geslaagd! Voor drie jaar krijg ik weer mijn rijbewijs!! Pffffff.

Nu de volgende stap: kan ik de auto overnemen en zo ja, kan ik dat dan betalen? Om iets sterker in mijn schoenen te staan tegenover de verkopende partij, het UWV, ga ik bij mijn autoaanpassingsbedrijf Bierman vragen wat zij hem waard vinden.

Joystickbesturing

Ineens bedenk ik dat ik beter een auto met joystickbesturing kan kopen in plaats van de gas-remschuif die ik nu heb. Met joystickbesturing kan je de auto met één hand besturen, wel handig nu mijn linkerhand het begint te begeven. Daar kan ik veel langer mee vooruit en is nu al veel makkelijker.

De garageman verwijst me daarvoor door naar Bever in Bodegraven. Zij zijn een van de specialisten in joystickbesturing.

Ondertussen is het UWV er snel uit en noemt, zonder de auto gezien te hebben, het bedrag dat ze ervoor willen hebben. De aanpassingen worden me ‘geschonken’! Het bedrag valt mij erg mee. Ik mag er nog twee maanden in blijven rijden, dan moet ik laten weten wat ik beslis.

Een mooie bijkomstigheid is dat ik van mijn werkgever de transitievergoeding krijg. Iedereen die ontslagen wordt, heeft daar recht op. Hoe langer je er hebt gewerkt hoe meer geld. Aangezien ik daar bijna twintig jaar heb gewerkt is het een flink bedrag, waar ik helemaal niet op gerekend heb.

Het gaat er steeds gunstiger uitzien allemaal.

Nel

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.