Nieuwe blogger op MSweb! Nel is een ondernemende vrouw met MS sinds 2000. Ze is alleenstaand en moeder van drie volwassen kinderen. Ze is eigenwijs, maar wordt wel wijzer met de jaren. Tot eind 2016 heeft ze gewerkt als beleidsmedewerker bij een zorgaanbieder. Nu heeft ze tijd om nieuwe dingen te doen. En daar blogs over schrijven.


Een eigen auto

Onlangs ben ik, na jaren getwijfeld te hebben, gestopt met werken. Ik heb 17 jaar MS, zit drie jaar in een elektrische rolstoel en nu begint ook mijn linkerhand uit te vallen. Een van de belangrijkste redenen om al die tijd te blijven werken was de auto.

Nel op wegIk heb een Mercedes Sprinter met handbesturing en een plateaulift. Die heb ik in bruikleen van het UWV als voorziening om mij aan het werk te houden en dat is dus gelukt. Als ik zou stoppen met werken, zou ik natuurlijk ook de auto moeten inleveren.

Maar op een gegeven moment was het hebben van de UWV-auto niet meer genoeg om het werken vol te kunnen houden. Tijd om te stoppen.

Meteen dienden zich vele vragen aan: wat wil ik eigenlijk op autogebied? Zou ik hem kunnen overnemen van het UWV? Kon ik dat betalen? Hoe lang zou ik nog kunnen rijden met deze aanpassing? En als dat niet meer zou gaan, kon ik dan een volgende aanpassing betalen?

Weken volgden van alles overwegen. Alles met een taxi is misschien wel zo relaxed, zei een kennis. Geen inspannende zoektochten naar de juiste route en een parkeerplaats. Je lekker laten terugrijden als je moe bent.

Totdat een paar mensen met MS allemaal zeiden: als een eigen auto mogelijk is, altijd doen, zelf de regie hebben!

Nog een belangrijke overweging was, dat ik rond die tijd mijn tweede stoma zou krijgen. Dat wilde ik zelf om op die manier maximale vrijheid te hebben. Dan zou het wel heel jammer zijn als ik weer vrijheid zou moeten inleveren door geen auto meer te hebben.

Dus ik ga voor een eigen auto!

Nel

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.