Blog ‘Nel op weg’

Al maanden ben ik nu bezig om mijn mobiliteit zo geregeld te krijgen dat ik zoveel mogelijk de regie over mijn leven hou. De eerste hobbels zijn genomen. Eigen auto of taxi: eigen auto, check! Rijbewijs verlengd: check! Mercedes bus van het UWV overnemen of een andere kopen?

Nel koopt een toffeebrown kleurige autoHoe het ook loopt: ik koop sowieso eerst de Mercedes, zodat ik niet zonder auto kom. Dan ruil ik die gewoon in. Dankzij de onverwachte transistievergoeding die mijn werkgever mij betaalt, is de mogelijkheid van een andere auto ineens haalbaar geworden.

Als ik nou toch wat te wensen heb, weet ik het wel: niet meer zo’n belachelijk grote bus. Aanvankelijk ging ik er ook met mijn scootmobiel in, waarvoor ik een hogere ingang nodig had. Maar mijn elektrische rolstoel past ook in bijvoorbeeld een Volkswagen Transporter. Op naar Bever voor een auto met joystick-besturing!

Bij Bever spreek ik een autoverkoper, deze is echt heel aardig, nee echt. Ze hebben toevallig drie weken eerder zo’n soort auto met joystick aangeboden gekregen van een particulier. Een luxe variant zelfs met nog weinig op de teller. Een buitenkansje lijkt dat, maar is die nog op de markt?

De volgende dag belt hij terug. Ja! De auto is nog beschikbaar. Hij heeft cruise-control en is toffeebrown. Een chique kleur, vindt de autoverkoper. Ik ben helemaal niet chic, maar ik wil best in een chique auto rondrijden, geen probleem. Ik zou er in PK’s ook op vooruit gaan, van nog geen 100 naar 140, vind ik ook heel leuk. Heb ik interesse? Jazeker, heb ik dat. Whoehaa, zou Kuifje zeggen. Nee, Bobby natuurlijk.

Dan hoor ik drie dagen niets. Goed om kalm te worden, weg uit de gekte waarin ik voor veel te veel geld deze auto zou willen kopen.

Tegenvaller

Dan ga ik op aanraden van een vriendin toch maar eens bellen. Wat blijkt: de particuliere verkoper heeft inmiddels een hoger bod gekregen van een andere opkoper, namelijk Bierman. De autoverkoper vraagt of ik misschien zelf contact heb met Bierman over deze Transporter. Dat heb ik niet, alleen even over mijn huidige auto.

Hè jammer. Het gaat dus niet door. Nou ja. Er komt wel weer een andere Transporter, in een andere kleur. Maar de autoverkoper zegt dat hij het niet vertrouwt…hij denkt dat de particulier misschien aan het bluffen is…hij gaat nog eens bellen.

Na een kwartier belt hij terug en zegt dat hij vijf jaar ouder is geworden. Inderdaad blijkt de particulier te hebben gebluft. Dus ik kan door! Pffffff.

De auto zal uit Limburg, waar de bewuste particulier woont, naar Bodegraven gereden worden door een student die dit als bijbaantje heeft. Als hij maar voorzichtig is. Zo snel als ik hebberig word. Schande!, zou mijn moeder zeggen.

Nel

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *