(Nel blogt)

Er zijn nu twee huisdieren, zijn poes en mijn hond, die aan elkaar moeten wennen. Mijn hulphond is een makkelijk, bedaard beest en zijn poes deelt geen halen uit. Ze zitten inmiddels op een halve meter van elkaar, eventjes.

wenteltrapWe hebben nu ook twee huizen, allebei uit de eerste helft van vorige eeuw, die onverzadigbaar veel onderhoud nodig hebben.

De oogst van een paar weken: een klemmende voordeur ingekort, een rotte onderdorpel van een kozijn vervangen, een kraaiennest uit een rookkanaal gepeuterd, een lekkende thermostaatkraan vervangen en een weigerende cv-ketel aan de praat gekregen.

De laatste rolstoelaanpassing die we in zijn huis gerealiseerd hebben, is tot nu toe de lastigste en meest spectaculaire. In zijn dijkhuisje zijn twee woonkamers:  een lage en een hoge met prachtig uitzicht over de weidsheid van Zeeland. Daar wil en mag ik natuurlijk ook zijn. Ertussen zit een trapje met een hoogteverschil van 92 cm. Wat kunnen we daar op verzinnen?

We zijn op zoek gegaan naar oprijplaten en -goten. Die blijken er in allerlei lengtes en sterktes te zijn, bij een heel stel aanbieders. Welke lengte en dientengevolge hellingshoek is wijs? Hoe langer de goot, hoe flauwer en relaxter de hoek, maar ook hoe minder woonkamer je overhoudt.

Een opslag- en transportmiddelenfirma uit Wapenveld heeft met mij meegedacht en we kwamen uit op een lengte van drie meter. Korter zou onverantwoord zijn. De hellingshoek komt daarmee op 18 graden. Dus zo rijd ik, toch nog best wel steil, heel langzaam vooruit omhoog, achteruit omlaag. De eerste keer is het doodeng, de tweede keer al iets minder.

Waar we nog geen oplossing voor hebben, is mijn transport naar de eerste verdieping van zijn huis. Dus ik slaap beneden in een opgescharreld eenpersoonsbed. Ongezellig, maar het is even niet anders. We blijven zoeken.

Verder het leven van alledag: iets wat ik al weken wil doen en waar ik maar niet aan toekom (smoesjes): buikspieroefeningen. Van mijn fysiotherapeut heb ik een stuk geel elastiek gekregen en dat zit nu ongebruikt om de tafelpoot geknoopt. Elke week maak ik opnieuw goede voornemens.

Nel

Fotografie: Maxim Wermuth

 

Lees ook:

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *