Blog Lisette

Decemberkalender

De vroegere advent-kalender heet tegenwoordig decemberkalender. Het is waarschijnlijk de christelijke herkomst van de eerste dat er nu voor het neutralere ‘december’ wordt gekozen.

decemberkalenderAls kind was ik al verzot op deze kalenders met elke dag een chocolaatje achter het luikje. Tegenwoordig ben ik er nog steeds dol op.

Van lieve mensen die weten welke aantrekkingskracht de kalenders met verrassingsluikjes op mij hebben, kreeg ik een prachtexemplaar met een schattige hond op de voorkant. Een extra dikke, vast en zeker met extra dikke chocolaatjes.

Eindelijk is het zover en mag ik het eerste luikje openen, het snoepje ziet er vreemd uit, niet echt smakelijk. Sykes, onze bijna-hulphond, komt nieuwsgierig kijken. Chocolade is slecht voor honden, dus ik gebied haar niet te schooien. Het snoepje heeft de vorm van een hondenbeloningssnoepje en ruikt er zelfs naar. In de hoop dat het beter smaakt dan ruikt probeer ik een klein stukje.

Geschokt door de vieze smaak, besluit ik op de achterkant te kijken naar de ingrediënten. Daar staat met grote letters te lezen dat het niet geschikt is voor menselijke consumptie.

Het is een hondensnoepje.

Lisette

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.