Blog Lisette

De jonge neuroloog die ik vandaag op de MS-poli ontmoet, neemt mijn klachten serieus en is tot mijn aangename verrassing bereid om dat stapje extra te zetten, zich in te lezen en op te zoeken of er misschien toch een alternatief denkbaar is.

kroontje
Koningin van de bijwerkingen

Tegen een aantal van de door mij genoemde MS-symptomen is niets ‘voorhanden’, maar ze is toch op een idee gestuit dat ze mij voorlegt. Een medicijn dat, hoewel hier niet voor bedoeld, misschien ook iets tegen mijn klachten doet. De bewuste pillen worden veel gebruikt en kennen weinig bijwerkingen.

Omdat ik ‘koningin van de bijwerkingen’ ben, is dat erg belangrijk voor me. Dankzij deze milde bijwerkingen en vooral omdat de klachten me zo slechtziend en energieloos maken, besluit ik te starten. Ik ben zo hoopvol dat ik er zelfs naar uitkijk. Gister heb ik het binnen gekregen en direct de eerste pil ingenomen. Het verloopt helaas allemaal anders dan ik verwacht en gehoopt had.

De wekker ging al een poos geleden, maar ik lig nog in bed en voel me zo beroerd dat ik me nauwelijks durf te bewegen. Na een nacht vol zweetaanvallen, koud, een woest draaiende wereld, buikpijn, slecht zicht, pijn in m’n huid, etc. heb ik het gevoel dat ik vergiftigd ben.

De misselijkheid wordt steeds erger en ik besef opeens dat ik heel snel op moet staan om naar het toilet te ‘rennen’. Geen tijd om te voelen of dit wel gaat lukken, bovendien zijn het maar drie stappen. Daar gaat-ie dan, maar meteen zak ik neer en gooi de inhoud van mijn maag eruit. Liggend naast mijn bed voel ik me toch een echte koningin, die van bijwerkingen.

Lisette

Illustratie: Ali Huisman

Dit bericht heeft 1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.