Zomer

Vandaag is het buiten echt heel warm en benauwd. Helaas is er geen airco in mijn kamer. Ik zelf word altijd heel blij van het mooie weer, maar mijn lijf wil echt de baas spelen!

Maaltijdvergoeding

ZomerOmdat ik heb kunnen regelen dat ik niet mee hoef te eten met de magnetronmaaltijden die ze hier op de afdeling aanbieden, ga ik zelf af en toen naar de supermarkt. Hier krijg ik een kleine vergoeding voor.

Mijn koelkast is bijna leeg, dus ik wil toch echt even naar de supermarkt vandaag. Als ik naar buiten ga krijg ik direct een klap van de hitte. Er staat een windje maar het is niet aangenaam. Zelfs de wind is erg warm.

Hulp

Zodra ik een paar meter buiten ben zie ik iemand heel vreemd in de rolstoel zitten en ik vraag of het wel goed gaat. Terwijl ik hiermee bezig ben hoor ik iemand anders om hulp roepen. Ik besluit dat ik eerst naar degene ga die om hulp roept. Ik tref iemand aan die duidelijk is bevangen door de hitte. Ik wil deze persoon eerst in de schaduw zetten en daarna ga ik wel iemand van de verzorging erbij halen. Het lukt me zelfs om met twee rolstoelen tegelijk te rijden. Eigenlijk best wel grappig! Nou ja, meer gewoon om en om 10 centimeter vooruit. Zodra de rolstoel in de schaduw staat haal ik iemand van de verzorging erbij.

Te warm

Daarna ga ik terug naar degene die heel vreemd in de rolstoel zat. Ik heb water gepakt voor deze persoon en ik heb een vergeefse poging gedaan om deze persoon rechtop te helpen maar ook hier heb ik hulp gevraagd van de verzorging.

Verkeerd ingeschat

Kennelijk doet de warmte en vermoeidheid iets met de redenatie bij sommige mensen met MS. Toen ik hulp haalde voor de eerste persoon, dacht ik er zelf kennelijk niet aan, om óók hulp te regelen voor die tweede persoon. Allebei hadden zij dus een verkeerde inschatting gemaakt door toch even naar buiten te gaan.

Ik ben er zelf best moe van geworden en ga ik niet meer door de hitte naar de supermarkt. Daarbij heb ik natuurlijk een heel duidelijke waarschuwing gehad!

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.