Mijn nieuwe thuis

13 augustus

Wat een geluksvogel ben ik! Mijn kamer ligt echt super fijn, de indeling van de kamer is ook erg voordelig, maar het allermooiste is, dat er naast een deur naar een klein privé-terrasje, ook nog eens een raam zit dat open kan. Ik kan mijn bed naar het raam zetten en dat is echt een cadeautje!

Hert in de omgeving van Nieuw UnicumIn de kamer waar ik vorig jaar verbleef voor diverse onderzoeken, zat enkel een deur naar het terrasje van de kamer. Omdat ik best heftig kan reageren op temperatuur boven de 20 graden, maakte ik me daar wel een klein beetje zorgen om. Thuis in Wassenaar zet ik altijd meerdere ramen tegen elkaar open. Dit gaat echt heel ver boven onze verwachtingen, ik ben zo blij en zo dankbaar!

Ik ben ook een enorme geluksvogel omdat…tatatataaaa… Joachim een huis heeft en het is een rolstoeltoegankelijk appartement! En het houdt nog niet op, want het wordt ook nog aangepast met beugels en hellinkjes bij een paar drempels.

En de laatste grote meevaller: we mogen mijn aangepaste bed meenemen naar zijn appartement! Althans, het blijft wel in bezit van de zorgverzekeraar, maar ik hoef het niet in te leveren en betaal alleen de onderhoudskosten en kosten voor het verplaatsen. Echt bijzonder! Op deze manier wordt de hele verhuizing echt een stuk minder moeilijk.

Ik ga over een week al verhuizen naar Nieuw Unicum. Ik vind het heel spannend en tegelijkertijd ongelooflijk verdrietig en eigenlijk ook wel een beetje eng of zo. Maar dit is absoluut weer de prettige versie!

21 augustus

Gisteren was de verhuizing. Jemig, ik wist echt niet dat ik zoveel tranen had.

Het afscheid van de dames van de verzorging in Wassenaar was best heftig en mooi. Ik kreeg van hen een heel bijzonder cadeau. Ik eet zo af en toe graag chocoladepinda’s en het cadeau was dus een grote glazen snoeppot met een paar kilo chocolade pinda’s erin! En het bijzondere was dat er op de pot allemaal uitspraken zijn gegraveerd. Uitspraken waar leuke en mooie herinneringen aan zijn. Wat ik òoķ echt heel bijzonder vond, was dat er een paar meiden speciaal in hun vrije tijd waren gekomen om mij uit te zwaaien.

Maar toen was het echt zo ver.

Joachim en ik bleven het afscheid in Zandvoort maar uitstellen. We gingen koffie drinken en lunchen en we hebben wat gegeten bij het pannenkoekenrestaurant dat echt heel dichtbij Nieuw Unicum is. Tijdens onze wandeling door het prachtige duingebied kwamen wij een hert tegen. Wat een prachtig en enorm dier is het toch!

Mijn kamer is helemaal ingericht door Joachim en onze allerliefste verhuishulpen, mijn kasten zijn ingericht en het bed werd ook helemaal voor me opgemaakt. Joachim en ik slapen dan wel niet meer dichtbij elkaar, maar we hebben wel een manier gevonden om toch onder hetzelfde dekbed te slapen: we hebben van al onze dekbedovertrekken een tweepersoons voor hem en een eenpersoons voor mij. De dekbedovertrekken die ik nog extra heb zijn ook allemaal dubbele. Dus ook als hij blijft slapen, kunnen we vlak bij elkaar en toch onder hetzelfde dekbed slapen.

Het wennen aan het wonen hier dat gaat vast wel goed komen: dit is mijn nieuwe thuis!

Lies

Dit bericht heeft 6 reacties

  1. Wat ben je een bewonderingswaardige vrouw, zo positief ondanks de natuurlijk ook moeilijke en verdrietige dingen die op je pad komen!
   Mijn man heeft ook MS en bij hem zie ik ook dat positieve, het glas is halfvol en niet halfleeg zegt hij, daardoor is ook het leven met iemand met MS of andere lichamelijke beperkingen iets eenvoudiger!
   Ik wens je/jullie een heel goede, mooie tijd toe!
   God blesse you

 1. Lieve Lies,
  Wat een prachtig verhaal rond je verhuizing. En ondanks de verdrietige gevolgen zo positief!!
  Wat sta je krachtig in de nieuwe situatie. En kun je goed omgaan met de gevolgen van MS. Jullie geven er beide ondanks de impact zo,n goeie draai aan. En kunnen beide steeds weer de grens goed verleggen en mee dealen. Ik heb grote bewondering voor jullie houding en nieuwe oplossing. Heel veel sterkte en succes gewenst in jullie nieuwe situatie.

 2. Lieve Lies,

  wat goed en leuke om dit te lezen. En zo zie je maar dat elk nadeel ook vele voordelen heeft. Dat het afscheid moeilijk is begrijpt iedereen. Als vanzelf. Maar het is een nieuwe fase die aan de ene kant vwb zorg gewoon goed is en aan andere kant naast spannend ook wel weer uitdagend is. Weet dat je aan Joachim een meer dan goed en diamanten maatje hebt die tot zijn laatste snik aan je zijde staat. Ben er van overtuigd dat hij er altijd voor je is als steune en toeverlaat, ook op de moeilijkere momenten (die hij natuurlijk ook van tijd tot tijd wel heeft!). Maar goed….samen staan jullie sterk en slaan jullie je er gewoon doorheen!!

 3. Lieve Lies,

  Ik heb je leren kennen in “de Bonte Os”.
  Ik mocht je direct, een vrouw die altijd positiviteit uitstraalt. Je zei altijd “ik heb de prettige versie” En wat er ook gebeurde, je bleef lachen. Maar we hebben samen ook diepzinnige gesprekken gehad, waarbij dan af en toe een traantje viel.
  Lieve Lies, ik heb veel van jou geleerd. Vooral het omdenken, niet denken in problemen maar in oplossingen.
  Ik wens jou het aller, allerbeste en hoop, dat je het heel erg naar je zin gaat krijgen.

  Heel veel liefs Ingrid x

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.