Blog Lies

Inmiddels woon ik ruim een maand in Nieuw Unicum. De dames en heren van de verzorging zijn echt heel lief en de omgeving is prachtig! Iedere dag verwonder ik me weer over de schoonheid van de natuur om mij heen. Veel lieve vrienden hebben mij iets gestuurd, van prachtige bloemen tot mooie kaarten, lekkere chocola en een heel mooi kussen! Maar er is helaas ook nog een hele dikke teleurstelling bij gekomen.

jong hertToen ze bij Nieuw Unicum bezig waren met de medische onderzoeken en ik daadwerkelijk op de definitieve wachtlijst kwam, zijn er toezeggingen gedaan die ze helemaal niet kunnen waarmaken. Ook zou Joachim voor een groot deel ontlast worden en daar waren we allebei echt heel erg aan toe! Als de fysiotherapeut en ergotherapeut het ermee eens waren, dan zouden de meeste WMO-voorzieningen die ik in Wassenaar had gewoon worden overgenomen.

Nu blijkt dus dat dit allemaal echt niet het geval is. Joachim moet helaas alsnog heel veel dingen voor mij regelen omdat ik dit zelf niet kan. En er gaan vrij basale dingen mis, zoals dingen met mijn medicatie en zijn er veel misverstanden over mijn katheterisatie. Dus ik heb zijn hulp heel hard nodig.

Bepaalde voorzieningen heb ik moeten inleveren bij de gemeente waar ik woonde, omdat ik nu in de gemeente Zandvoort woon; ook omdat ik niet meer onder WMO maar onder Wlz val. Nu krijg ik ze echt niet meer terug. Mijn handbewogen rolstoel moet ik ook inleveren en omdat ik deze maar incidenteel gebruik krijg ik deze ook niet terug. Maar als vervanging mag ik een rolstoel lenen die ze in Nieuw Unicum bij de uitleenstoelen hebben staan.

Dat is best wel een dingetje voor mij, omdat mijn eigen rolstoel speciaal voor mij op maat is gemaakt. Ik zal deze vooraĺ gaan gebruiken als we samen ergens op bezoek gaan waar we bijvoorbeeld mijn elektrische rolstoel niet naar binnen krijgen, als we samen naar een afspraak gaan in het ziekenhuis en zulk soort dingen. Echt heel jammer!

Ik wilde zo heel graag blij en dankbaar zijn en nu komt er dus een hele dikke teleurstelling doorheen. Het allermoeilijkste vind ik dat ik alsnog heel veel op Joachim moet leunen voor bijna alles en dat er voor mij geen weg terug is. Want in ons oude huis zit al een nieuwe huurder. Misschien waren we zelf erop uitgekomen dat verhuizen naar Nieuw Unicum op dit moment de beste optie is. Maar als we hadden geweten wat we nu weten, dan hadden we ons kunnen voorbereiden en erop kunnen inspelen.

Maar wat gelukkig goed werkt, is dat ik heel leuk contact heb met verschillende bewoners van Nieuw Unicum en het is prachtig weer: weinig regen en heel veel zon. Gisteren heb ik met een vriendinnetje een prachtige wandeling gemaakt door de Waterleidingduinen die honderd meter verderop beginnen.

We hebben ons verwonderd over de prachtige duinen en onderweg kwamen we verschillende dieren tegen: een prachtig jong hert dat op zijn gemakje in het gras lag, over de weg waar we overheen liepen/rolden gleed heel langzaam een naaktslak en een stukje verder sprong er een kleine pad. We hebben ook nog even gesnoept van de duindoornbessen, maar die waren eigenlijk wel heel erg zuur, hihi. De geur van de duinen en de herfstige geur van rottend hout en bladeren maakten het hele plaatje compleet.

Lies

Foto: Natuurfreaks – Eigen werk, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=100326696

Dit bericht heeft 4 reacties

 1. Ik heb nog een aanvulling op mijn bericht op fb. Je kunt verzoeken of via de WLZ je rolstoel etc kan worden overgenomen. En je hoeft je rolstoel NIET in te leveren zolang er geen vervanging is, afgestemd op jouw behoeften.
  Wel is het zo dat je niet altijd en een handbewogen rolstoel en een elektrische vergoed krijgt. Allebei tegelijk dus. Of elektrische rolstoel en scootmobiel. Dat gaat ook niet samen.
  Sta echt op je strepen.
  Bel desnoods zelf met het zorgkantoor voor informatie.
  Het is helaas zo dat je echt zelf een vinger aan de pols zal moeten houden.
  De verlichting in zorg voor je partner ligt in het feit dat hij geen lichamelijke zorg meer hoeft te verrichten. En dat je bv boodschapjes kan halen bij het winkeltje. Niet op de Brink.
  Je hebt recht op ontbijt- en lunchproducten, koffie, thee etc en een kant en klare maaltijd. Wil je bv wel zelf koken, dan krijg je een maaltijdvergoeding. Wel zelf aanvragen via je evv-er.

 2. Lieve lies, je bent een topper en ik ben blij dat ik je heb leren kennen.
  In die paar dagen al zoveel gelachen samen! Dank hiervoor had ik ff nodig 💌
  Lieve groet karin

 3. Lieve Lies,
  Allereerst mijn complimenten voor jouw manier van schrijven. Het lijkt moeiteloos uit jouw pen te zijn gevloeid. Maar ik weet hoeveel moeite het kost om het telkens weer op te brengen om iets substantiels uit je pen te krijgen.
  Als ik er iets aan wil toevoegen, dan is het dit: zorg heel erg goed voor jezelf, zowel lichamelijk als mentaal. En wees weerbaar. Ik ben ooit geinspireerd geraakt door een mevrouw met MS die zei:”Hoe gevaarlijker je bent, hoe beter het is. Gewoonlijk ben ik aardig. Maar er komen toch wel vaker situaties voor waarbij ik even mijn tanden moet laten zien. En dan helpt het om assertief te zijn.

 4. Hoi Lies,

  hier hetzelfde probleem. Ik krijg ook geen nieuwe handbewogen rolstoel.
  Heb een prima elektrische en dat is ook zo maar het beperkt je gewoon nog meer dat je niet overal naar toe kan.
  Is het niet mogelijk om je rolstoel over te nemen vooral omdat hij speciaal voor jou op maat gemaakt is.

  Groetjes en tot snel,Perry

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.