In quarantaine

Gisteren is er een bewoner van onze afdeling positief getest op corona. Gelukkig is hij volgens de verhalen alleen een beetje verkouden. Maar het betekent wel dat onze afdeling op slot zit.

covid test positiefGoh, en dan…? De jongens en meiden van de verzorging moeten nu op de afdeling een ander type mond-neusmasker dragen. Wanneer ze op zijn kamer komen dan moeten ze zich helemaal inpakken, als ze uit de kamer gaan dan moeten ze zich ook op de kamer helemaal uitpakken en alles in een zak doen die op zijn kamer moet blijven staan.

PCR

Woensdag krijgt de hele afdeling een PCR-test, Als we allemaal negatief testen, en als hij klachtenvrij is, dan mogen we weer allemaal vrij bewegen door heel Nieuw Unicum.

De tijd dat we op slot zitten, wil ik gaan benutten door eens kritisch in mijn kledingkast te kijken. Mijn kleding ga ik in de wasmachine doen en ik wil ook een beetje ‘ontspullen’ in mijn kamer. Ik woon hier nu vijf maanden en ook al heb ik niet veel extra spulletjes kunnen kopen, ik kan inmiddels wel een beetje inschatten wat ik wel en niet gebruik en welke emotionele spulletjes ik graag binnen handbereik wil houden. Ook wil ik meer tijd besteden aan het schrijven van mijn blog.

Als we weer vrij zijn om te bewegen, wil ik heel graag bij een dagactiviteit een creatief naambordje maken met mozaïek. Een bordje met een knipoog, maar daar kom ik later nog wel een keertje op terug.

Nooit verwacht

Maar toen gebeurde er dus iets dat ik totaal niet had verwacht.,. Naar mijn idee hield ik steeds voldoende afstand van iedereen. Maar dinsdagavond voelde ik me helemaal niet goed en heb ik aangedrongen op een sneltest. Ik had 38,7 graden koorts. Het sloeg direct op mijn spraak en ik werd even een soort lappenpop; al mijn spieren werden slap. Dat was na een paar uur weer bijgetrokken omdat mijn kamer vrij koel is, gelukkig. Maar goed, de zelftest was dus positief. Uiteraard de PCR-test een dag later ook. Daar ben ik behoorlijk van geschrokken!

Quarantaine

Inmiddels lig ik al een paar dagen in quarantaine. Ik zie enkel nog mensen die ingepakt zijn. Joachim heeft boodschappen voor mij gedaan en mijn vuile kleding in onze eigen wasmachine gedaan. De boodschappen heeft hij bij de deur neergezet en de zorg zette het in mijn koelkast.

Door de quarantaine konden we alleen naar elkaar zwaaien door het raam.

Maar… ik heb wel de prettige versie!

Van mijn opruimplannen komt helaas nog helemaal niets terecht omdat ik met koorts op bed lig. Ik ben echt mega moe en flink verkouden en heb nu dus helemaal geen tijd en energie om me te vervelen!

Dit bericht heeft 2 reacties

  1. Beste Lies,

    Heel veel beterschap.
    Via het familienet van Nieuw Unicum heb ik begrepen dat de afdelingen vanaf nu niet meer volledig dicht gaan bij een besmetting. Dat zou wel fijn zijn. Toch is het wel fijn dat Nieuw Unicum zo goed als mogelijk voor jullie zorgen.

    groet, Eric

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.