(Blog Ilse)

Ik ben op weg naar een werkafspraak buiten de deur, in een voor mij onbekend gebouw. Zoekend loop ik een gang in en bedenk aan het einde ervan dat ik iets in mijn auto heb laten liggen; ik besluit om terug te lopen.

euw blog van Ilse. ‘U bent op de verkeerde verdieping. Daar moet u zijn.’ De verwarring put me uit, maar deze mensen hebben geen idee.Ik ben weer in de gang als blijkt dat ik aan de andere kant van het gebouw moet zijn. Ik sta vragend bij de balie, in verwarring over de exacte bestemming.

‘U bent op de verkeerde verdieping. U moet even met de trap bij de ingang van het gebouw omhoog, naar de derde verdieping en daar aan het einde van de gang rechts. Daar moet u zijn.’

Daar aangekomen hoor ik ‘Nee, dan bent u in het verkeerde gebouw…. Ziet u die kerk daar op het plein? Daar moet u heen lopen en dan is het in het witte gebouw rechts van de kerk.’

Je ziet het niet

De verwarring put me uit, maar deze mensen hebben geen idee. Een jonge vrouw die niet goed kan lopen, dat verwacht je niet en je ziet het niet. Want ik doe natuurlijk mijn stinkende best om heel vitaal over te komen.

Als ik dan eindelijk aankom in het juiste gebouw neem ik de lift, het is me wel welletjes. Boven ga ik bij gebrek aan bank of stoel op de trap zitten. Daar eet ik mijn boterhammen.

Ik moet grinniken om mezelf. Zie mij nou zitten: ik lijk wel een oud omaatje, benen futloos voor zich uit, twee blinkende sportschoenen aan haar voeten. Een vogeltje dat zit bij te komen.

Ik herinner me de eerste keren dat dit soort momenten me overviel en ik wel kon janken. Dat ik me geen raad wist met opmerkingen als ‘Zo’n jonge sportieve dame die de lift neemt!’

Nu zit ik hier en staar wat naar buiten. Een trap is ook een stoel en vanaf hier zie ik meeuwen vliegen. Ik ben blij met mijn sportieve schoenen waarmee ik iedere suggestie van traagheid verbloem.

Het is goed zo op deze trap, mijn boterhammen smaken lekker, ik stel me voor een meeuw te zijn.

Ilse

Fotografie: Maxim Wermuth

Maak ook kennis met onze andere Bloggers!

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *