Ja, ook wij vieren Sinterklaas! Vroeger, toen de kinderen nog klein waren, kwam Sinterklaas met zijn Pieten bij ons op bezoek. Inmiddels doen we het al heel wat jaren anders, en wel met een dobbelspel.

sinterklaasavondJe kent het wel; zo’n dobbelsteen waar bijvoorbeeld op staat dat je een cadeautje van je buurman bij jou mag leggen of dat je één plek naar rechts mag schuiven. In verschillende samenstellingen hebben we dit de afgelopen jaren al gedaan. Ik verheug me enorm op dit jaar omdat zowel Quirine als Dario nu een vriend en vriendin hebben. Die zijn erg leuk en gezellig en worden als meerwaarde gezien voor ons gezin.

We spreken met z’n allen af voor welk bedrag we cadeautjes kopen; altijd een kleinigheidje. Dit jaar kopen we bijvoorbeeld iets voor vijftien euro. Het lastige is dat je niet iets voor één iemand koopt maar dat het voor iedereen kan zijn. Dan gebeuren er hilarische dingen, want humor speelt een grote rol die avond.

Maar vooral ook hebben we voorpret in de weken ervoor. Binnenpretjes over wat we gaan kopen.

Jaren geleden ging ook John altijd zijn eigen cadeautjes kopen. Wat later kocht ik er ook een paar voor hem; want hoe meer cadeautjes, hoe leuker het is. John verzint ze wel altijd zelf. Wat een bizarre dingen zijn er voorbij gekomen! Denk aan een prullenraper of een stofzuigertje voor je laptop. Van alles en nog wat! Ook nepcadeautjes zitten er tussen en het is zeker leuk als iedereen uitgerekend dát cadeau wil hebben!

John gaat wel achteruit. Helaas, maar het is niet anders. En dit jaar ben ik dan ook de cadeautjes voor hem gaan kopen. Ondanks dat hij niet meer alles zelf kan zullen we zeker weer veel lol hebben. Het lopen, als je dat nog zo kunt noemen, gaat steeds moeizamer. Ik kijk er dan ook niet van op als hij in de woonkamerfauteuil, die op wieltjes staat, door de kamer wordt gereden als hij naar links of rechts moet volgens de dobbelsteen. Of wanneer de dobbelsteen echt de andere kant op gaat dan waar John die heen had willen gooien.

Ondanks alles verwacht ik dat het net als andere jaren ‘lachen gieren brullen’ gaat worden!

Ilona

Fotografie: Ilona Hameleers