Skylge

Rosa: Nee ik vind het allemaal leuke ideeën
Susanna: Ik heb denk ik nog nooit zoveel buiten-de-deur-eet-plannen gehad in 1 weekend tijd
Rosa: Haha same. Ik zeg geen nee
Susanna: Nee, zeker niet
Rosa: Goed voorbereid haha
Susanna: Papa moet alle taxi’s reserveren vooraf, vandaar
Rosa: Ah snap het

blog-221223-Geert-Jan-SkylgeEnkele reacties van mijn dochters via WhatsApp op een planning die ik had gemaakt betreffende een aanstaand lang weekend Terschelling. Uiteraard zal zo’n korte vakantie pas echt geslaagd zijn als alles rustig en ongedwongen verloopt. Klopt, maar spontaniteit is in mijn bestaan niet vanzelfsprekend. Helemaal nu ik weet dat taxivervoer ruim van tevoren moet worden geregeld. Naar Harlingen, maar ook op het eiland. Geloof mij, het weekend was natuurlijk echt niet vooraf al van A tot Z dichtgetimmerd. Maar onder andere de taxiritten op Terschelling waren door mij vastgelegd. Op het eiland kon, in overleg met het taxibedrijf, dan nog wel gespeeld worden met de tijden.

Het plannetje ontstond ruim drie jaar geleden. Met een vriendin was ik destijds een weekend op Terschelling. Samen met twee andere vrienden, die voor de leuk maar ook ter ondersteuning met ons meegingen. Voor mij geldt over het algemeen: als de zorg goed is, is de rest ook geslaagd. En de zorg was toen perfect! Vlak voordat wij met de boot weer teruggingen, bedacht ik mij om ook eens met mijn dochters hierheen te gaan. Immers, als er zorg kan worden geregeld, zouden wij hier prima kunnen vertoeven. Een nieuw levensdoel was geboren.

Met mijn dochters op vakantie, of langer dan één dag weg, dat is lang geleden. 2005, geloof ik. Er waren dan wel familie weekenden geweest, maar alleen met hen? Het enthousiasme moest desondanks toch weer ruimte maken voor de beren die ik op de weg zag. De wens bleef, de twijfel ook. Ach, wist ik veel wat er mogelijk is! Erg doortastend ben ik nooit geweest. Inmiddels was er ook nog eens corona.

Begin dit jaar keek ik weer eens op die ene site. Tweeënhalf jaar geleden had ik online het Buurtzorghuis al ontdekt. Destijds was er even euforie en ik had al bijna een datum uitgezocht, geloof ik, maar daar bleef het ook bij. De site had ik viavia ontdekt. Bij ‘De nije schuur’ konden tweepersoons studio’s worden gehuurd en werd er zorg verleend door verpleegkundigen van Buurtzorg. Nu ben ik sowieso fan van hen. Naast de ADL-hulp van Fokus, ontvang ik zorg van medische aard van Buurtzorg. Na een financiële meevaller sloeg ik dit voorjaar spijkers met koppen. Een lang weekend weg met mijn meiden en zus Corinne werd alsnog waarheid.

Afgelopen weekend was het zover. Verblijf, eten, samenzijn, alles was geweldig! Want jawel, de zorg was perfect! Bij de zee zelf kon ik helaas niet komen. Op het strand kwam ik wel tijdens een huifkartocht en natuurlijk door de strandtenten waar wij heen gingen. De strandrolstoelen waren er ook, maar om daarin plaats te nemen is geen vanzelfsprekendheid. Met mijn 0,0% rompbalans zie ik een overstap daarin alleen zitten als ik met mijn vrienden van ‘De Hinkelaar’ op pad ben.

Het was onvergetelijk. Al zeg ik het zelf, goed geregeld Geert!

Skylge is trouwens Terschelling in het Fries.

Geert Jan

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.