Blog Geert Jan

Overmacht

Deze samenloop van omstandigheden had ik vooraf nooit kunnen bedenken. Toen ik enkele dagen eerder de bestelling plaatste, hield ik er rekening mee dat bij mij niets vanzelfsprekend is. Dat is geen voorgevoel, maar gewoon realisme.

Ook bij dit avontuur waren bruikbare handen onmisbaar, al was het alleen voor de letterlijke finishing touch. Het gaat immers om meerdere knopjes! De tijd van ‘stekker erin en klaar’ is niet meer. Om de apparaten in mijn keuken te plaatsen waren er Coolblue-mannen beschikbaar. Maar het definitieve afstellen kon pas die avond gebeuren.

20210430 blog geert jan overmachtWaarom ik een nieuwe koelkast en idem vaatwasser kocht? Of dat nodig was, vroeg ik mezelf ook al af. De apparaten deden het nog, maar waren wel bijna 13 jaar oud en dat was te merken, vond ik. Dus! Het idee was er al langer en werd versterkt toen mijn huis afgelopen zomer toch al een behoorlijke metamorfose onderging. Zie het als een corona-cadeau aan mijzelf.

Toen ik wist dat de apparaten op maandag tussen 12:00 en 17:00 uur zouden worden gebracht zette ik de voorgangers, die in principe door Coolblue zouden worden meegenomen, nog snel op Marktplaats. Met succes, want in no-time waren ze verkocht en opgehaald.

Gelijktijdig met bovenstaande speelde op de achtergrond wat anders. Of eigenlijk moet ik spreken over voorgrond, want niets zo belangrijk als de gezondheid. Toch? Maar kennelijk stel ik andere prioriteiten. Al enkele dagen had ik een soort van druk op de borst. Hoe dat kwam? Iets met het hart? Geen idee, niet doortastend, kop in het zand?

Misschien enorm onbenullig, maar die maandagochtend kreeg ik pas de ingeving ook eens aan corona te denken. Op het internet las ik dat een druk op de borst als een der coronakenmerken wordt vermeld. Na advies van huisarts en GGD kon ik die middag nog thuis getest worden. Nooit geweten dat je met een stokje zo diep in je neus kon graven. Wat een nare ervaring, maar dat terzijde. Ik zou overigens de uitslag via mijn DigiD kunnen opzoeken, dus dat ging ik maar doen. Bij een positieve uitslag zou ik sowieso gebeld worden.

Die maandagavond wilde ik mijn koelkast en afwasmachine goed laten afstellen. Dit vraagt echter wat tijd, die er door omstandigheden niet was bij de medewerkers waar ik woon. Even iemand anders vragen was niet mogelijk, want wachtende op de uitslag mocht ik niemand ontvangen. Maar positief gestemd over de waarschijnlijk negatieve uitslag, besloot ik mij te richten op de volgende avond. Dan zou een vriend langskomen.

De volgende dag werd ik ‘s middags gebeld door de GGD. Schrik, slik, de druk op de borst verdubbelde spontaan. Dus toch corona? Maar een iets te vriendelijke stem feliciteerde mij met een negatieve uitslag. Tijd voor opluchting was er niet, want even later werd ik gebeld dat wegens een coronabesmetting bij een zorgmedewerker ook ik voorlopig in quarantaine moest. Dat betekende dus geen bezoek ontvangen en dus geen apparaten kunnen gebruiken. De inhoud van de inmiddels verkochte koelkast stond deels bij mijn ouders en grotendeels op mijn balkon. Ik zou eigenlijk blij moeten zijn, maar wat baalde ik!

Achteraf weet ik dat het heus wel weer goed komt.

Geert Jan

Fotografie: Ali Huisman

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.