Blog Geert Jan: Inspiratie

De bedoeling was om een blog te schrijven, want ’dat moest er echt weer eens van komen’. Wat heet moeten, ik ben de enige die mijzelf deze verplichting oplegt. Akkoord, vrijwillig is niet vrijblijvend, maar ik denk te weten dat van eenmaal overslaan, of twee keer, niemand wakker zal liggen. Toch?

20201113 inspiratie blog geert jan mswebDe ervaring heeft mij geleerd dat de inspiratie vanzelf komt, so don’t worry. Het was tot enkele jaren geleden dat ik mij nog wel eens sappel kon maken wanneer ik niets kon bedenken om over te schrijven, wanhopig sprak ik wel over een writersblock.

Lulkoek natuurlijk! Dat was tot ik ging beseffen dat er altijd wel spontaan een brainwave door mijn hoofd fietst, waarop ik weer los kan gaan. Zo’n ingeving ontstond soms letterlijk uit het niets, maar meestal terwijl ik ergens was, iets onlangs had meegemaakt of binnenkort nog zou gaan beleven.

Maar de realiteit van de afgelopen maanden is anders. Net als bijna iedereen bleef ik binnen en beleefde dus nauwelijks iets. De agenda is leeg, alleen gaat zowaar mijn huishoudelijke ondersteuning gewoon door. Waar het altijd al prettig was om bij Fokus te wonen, dat ik in deze rare periode dankzij hen dagelijks verschillende gezichten zie, is helemaal een geschenk. Hoezeer beide partijen dit ook proberen te minimaliseren.

Helaas, dat besef ik mij goed, zijn mijn verhaaltjes nogal negatief van aard. In die zin dat het incasseren van een tegenslag vaak aan de basis staat. Geloof mij, vaak nam ik mij voor om een volgende blog vrolijk te laten zijn. Maar dan overkomt mij weer wat, de laatste jaren nogal eens betreffende mijn rolstoel, waar ik dan wel weer wat over moest zwetsen. Door het binnen zitten kan ik gewoon geen tegenslagen ervaren. Mijn rolstoel krijgt de kans niet om kapot te gaan.

Dus nu moet ik echt gaan spitten naar inspiratie, een bijna onmogelijke taak. Begrijp mij goed, ik zie en lees natuurlijk veel over het leed in de wereld om mij heen. Van hier om de hoek, via Hasselt tot aan Vladivostok, Johannesburg en New York. Voor de afwisseling, lees: afleiding, stappen we maar over op praten over Netflix-series of het weer.

Of bijvoorbeeld over de Flip-flow’s die niet meer te leveren zijn. Paniek alom bij mij! Flip-wat? Het verbindingsstukje, een soort van schakelaar, tussen mijn katheter en urinezak. Vanuit mijn blaas is er een katheter van zo’n 35 cm, dus tot halverwege mijn bovenbeen. De urinezak die ik aan mijn onderbeen draag, heeft een slangetje omhoog die via de Flip-flow op de katheter wordt aangesloten.

Indien nodig, bijvoorbeeld bij wisselen urinezak of bij blaastraining, wordt op de Flip-flow met het zogeheten kraantje afgesloten. Toen de voorraad op raakte kon ik geen nieuwe bestellen. Tot ik via via een vrijwel gelijkend alternatief kon scoren, de Tap-flow. Fijn Geert, bedankt voor deze boeiende informatie! Niet dus, maar dit maak ik zoal mee!

Mijn blaas is trouwens toch al verre van mijn grootste vriend. Ellendige verhalen genoeg op voorraad, maar die zal ik anderen besparen.

De inspiratie voor een volgende blog dient zich hopelijk op tijd aan, hoe kakkerdekak de aanleiding misschien ook zal zijn.

Geert Jan

Fotografie: Ali Huisman

Dit bericht heeft 1 reactie

  1. Je berichtjes (en niet alleen die van jou trouwens!) lees ik altijd graag. Het serieuzere, problematische gedeelte doet me vaak fronsen. Maar je weet er eigenlijk altijd toch nog een humoristische draai aan te geven, die ervoor zorgt dat ik dan met een lach op mijn gezicht de blog afsluit. Ik kijk in ieder geval weer uit naar je volgende blog waarbij je inspiratie zich vast weer meldt!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *