Blog Ania: eigen boek

Ik ben ongelofelijk trots. Trots op mijzelf! Dat is he-le-maal niet bescheiden. O, o… Het is wat het is. Een boekenuitgever vindt namelijk mijn ‘kronkels’ interessant en goed genoeg, dus hij heeft een boekje van mij uitgegeven: ‘Schrijftherapie, mijn leven, voeding en beweging met MS.’ Trots, ik!

boekMijn ervaringsverhalen geef ik nu ‘en public’ prijs. Alles is te koop, haha. En mijn boekje zeker, voor een prijs van € 20,50.

Wat krijg je dan?

Veel: 180 bladzijden, haha. Mijn verhalen heb ik trouwens aangevuld met persoonlijke foto’s, favoriete en eenvoudige yin-yogaoefeningen (fan hier!) en smakelijke en makkelijke veganrecepten (OMS-dieet). Omdat de gezonde leefstijl o zó belangrijk voor ons is!

De eerste beoordeling: ‘Met jouw verhalen heb jij bewustwording gecreëerd over de grote impact van MS op het dagelijkse leven. Door alledaagse onderwerpen ervaren de lezers hoe heftig het kampen met deze ziekte is. Door je volledig open te stellen naar je lezers, laat jij geen details achterwege en geef je een volledige inkijk in jouw leven. Dit alles doe je met een vleugje humor. Met uitspraken als “dat krijg je bij de onderdrukte weerstand cadeau” hou jij je verhaal luchtig en leest het fijn weg. Ik weet zeker dat jij lotgenoten zal steunen met jouw verhalen. Enerzijds door de handige tips die je geeft, anderzijds door het gevoel van saamhorigheid over te brengen. Want, MS heb je niet alleen, en dat heb jij op een zowel kwetsbare als krachtige manier laten zien in jouw bundel!’

MS is niet leuk!

MS is niet grappig, nee, verre van dat. Stel, als ik de tijd terug kon draaien… zou ik dan terug willen naar het leven ZONDER MS? Ja! Meteen! Daar ben ik eerlijk in. Ik zou dan Little Miss Perfect willen zijn. Vast wel. En natuurlijk Forever Young, haha. Maar… dat is niet aan de orde. Ik moet verder door het leven MET MS. En dat is verre van ‘perfect’. Of ‘forever young’. ‘Forever’ überhaupt… dat hoop ik toch niet, met mijn progressieve MS erbij.

Feest hier!

Genoeg sombere opmerkingen over mijn MS-leven! Nu ben ik hoe dan ook ongelofelijk trots. Trots, trotser, trotst. Op mijzelf. En een beetje op mijn MS. Dat ga ik zelfs vieren. Gek, hè?! Feest hier. Omdat het leven vol verrassingen zit. En genoeg mooie momenten. Of mooie mensen om me heen. Ook u valt eronder! Juist met MS. Of zonder. Dus vier lekker mee. Proost! En als je het boekje koopt, steun je ook ‘ons’ MSweb! Of course. Ook: MS moet de wereld uit!

Tot slot: schrijftherapie werkt! Van harte aanbevolen. En meer begrip, aandacht en (h)erkenning van de omgeving is altijd welcome, toch?! Helpt u mee? Mijn boekje is online te koop op www.boekscout.nl. ISBN: 978-94-640-3306-9. Alvast bedankt!

Liefs, Ania

 

Lees ook

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *