Blog Ania

Sun and me

Tijd voor de zon? Echt, voor mij zeker wel! Maar niet dit jaar. Helaas. Door alom bekende reden (iets met ‘lockdown’, ‘oranje boven’/reisadvies enzo) kan ik niet weg naar de zo geliefde Carribbean. Even de warmte en vrolijkheid daar opzoeken… dat zit er dit voorjaar niet in. Snik, snik.

palmboomTraditie

Elke winter even ‘opwarmen’ in de warme zon op de evenaar. In het (buiten)zwembad, onder de palmboom, aan de azuurblauwe zee, op het (hagel)witte strand. Allemaal daar, check. Omdat de warmte mij zó goed doet! ‘Temperatuur in heel Nederland blijft aan de hoge kant deze dagen’ wordt op tv door onze nationale weerman gezegd. Huh??? Hoezo ‘aan de hoge kant’? Hier? Nu?

Home sweet home

Deze winter zit ik dus thuis, met de kou en regen (sorry, ik bedoel: ‘hoge temperaturen’) buiten. En ik zit thuis niet he-le-maal vrijwillig, hoor. Het virus regeert en bepaalt de regels nu. Ik zeker niet. Geen enkele ruimte of kans om de reis en het verblijf daar te plannen en te regelen. En ziek worden daar? Euhhh… Ook niet graag! Negatief reisadvies voor Ania. ‘Home sweet home’ dit voorjaar.

Jetlag is voor amateurs

Geen idee of de vliegreis mij nog lukt. Kan het überhaupt met de rolstoel? Nog nooit gezien, eerlijk. Maar het kan vast wel. ‘Gipsvluchten’ voor de pechvogels bestaan er toch ook al jaren en zijn meestal goed gevuld… Ik kan eventueel enkele meters (met hulp) zelf overbruggen. In- en uitstappen zie ik daarom wel zitten. Minstens tien uur met een mondkapje, ook wel. Alles ervoor over! De reis wordt vast uitputtend… Maar daarna komt chille vakantie. Me-time. Komt goed!

‘People vaccinate their dog, but not their kid’… Haha

Vaccineren? Of toch niet? Griepprik is mij altijd nog afgeraden, dat doe ik niet eens. Deze keer ga ik wel mijn neuroloog expliciet vragen: doen of niet? Zonder hét vaccin kan ik straks überhaupt niet instappen. Ohhh nee! Doemscenario. Gelukkig, er wordt nu gekeken naar de juiste vaccins voor MS-patiënten. ‘Advies coronavaccin op komst’ kopt MSweb. Dank! Komt ook goed!

Ik moet trouwens nu stoppen met mijn blog. Er moet een blokje hout in de kachel. Want warmte, daar ben ik echt van! Heerlijk!

Ania

Dit bericht heeft 2 reacties

  1. Hoi Ania,

    Balen hé dat we in het koude kikkerlandje “moeten” #jemoetnix blijven ☹ Mijn man en ik gaan ook altijd in het voorjaar én najaar naar de zon. Wij houden het dichter bij huis en gaan naar Spanje #vergenoeg Ook ik doe het in de warmte (met mijn MS) veel beter dan hier in de kou.
    Hopelijk kunnen zowel jullie als wij, Rapido vertrekken naar de zon ☼

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.