Blog Ania

We zitten twee maanden in de tropen. Niets doen, rusten en alleen maar relaxen? Dát gaat hem niet worden… Rust roest.

Ik zoek altijd de lokale sportschool op. Met het vakantiesportabonnement kan ik namelijk doooorrrrr. Ook zwem ik elke dag, graag, zo vaak mogelijk. Zó gezond en plezierig. Bonus: ik zwem in de tropen in een magnapool (met magnesium in plaats van chloor). Goed voor mijn spieren, huid én hersenen! Magnesium helpt bij vermoeidheid en spierkrampen of spierpijn (perfect ná het sportschoolbezoek). Zacht en heilzaam water… en je ruikt niet naar chloor. Ook fijn.

Ga snorkelen, ook leuk!

WindsurfenDuiken in de tropen, dat moet je doen! Voor mij geldt: drie jaar geleden voor het laatst gedaan. ‘Vooruit: nog één keer,’ zei de sportarts bij de keuring vooraf. Mits eenmalig, kort, niet diep en onder goed toezicht. Met de hakken over de sloot, groen licht! Yeah! Met een medische verklaring in de hand, hup de duikschool in. VIP Diving. Met de beste aandacht, zorg en hulp op het eiland. En VIP was het! Twee stoere, knappe divemasters tot mijn beschikking. Ik ben volledig ontzorgd, letterlijk in de watten gelegd. Alles hebben ze voor mij gedragen en gedaan, zelfs mij de vinnen aangetrokken. ‘Zó kan ik blijven duiken’, dacht ik nog… Helaas: ik werd toch onderkoeld. En out of power. ‘Het leek alsof je was flauwgevallen in het water. Eng’. Enfin, wat heb ik genoten!!! Totdat een van mijn duikbuddy’s zei: ‘Dit was de laatste keer, hé. Ga snorkelen, ook leuk!’ Tjonge, wat heb ik me een kneus gevoeld…

Evenwicht en MS, een fiasco

Een dikke streep door het geliefde duikavontuur van Ania. Wat dan? Vorig jaar dacht ik een nieuwe hobby te hebben ontdekt: windsurfen! Omdat manlief het zó knap doet. Dat wil ik ook! ‘Ik heb je er nog nooit over gehoord en nu je MS hebt moet je per se windsurfen. Raar mens, jij!’, zei hij nog. Maar: houdt mij niet tegen, het werkt averechts. Dus ikke de zee in, met een perfecte plank (lees: voor de dummies) onder de arm. Fiasco. Dikke teleurstelling en blauwe plekken. Helemaal niet stoer, charmant of sportief. Bijna gebroken been omdat er eenmaal rotsen in de zee zitten en balans houden onmogelijk leek te zijn. Een dikke streep door het gehoopte windsurfavontuur van Ania. Daar gaat mijn bucketlist…

Ik heb er veel van geleerd. Dat hoop ik tenminste, want ook dit jaar zitten we in de tropen. En we blijven vast erbij sporten (rust roest, geldt zeker voor mijn MS). Deze keer mét beleid (ook genaamd ‘goede voornemens’).

Liefs, Ania

Dit bericht heeft 1 reactie

  1. Ik sub met met mijn ms. Het evenwicht is een dingetje, maar ik probeer juist op deze manier er enige controle over te houden. En het is super leuk om te doen. En als het even te veel is dan ga ik er lekker op zitten en heb ik een kano.

    Liefs, Ellen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.