(Blog Ania)

Ik ga meteen maar met de deur in huis vallen: this time geen MS-issue. Time-out. Dat u het weet! Ik heb namelijk een ander dilemma: ik kan niet om een goede profielfoto heen! Daarom ga ik het bij MSweb laten aanpassen en wijd ik er dit blog aan.

ProfielfotoWant net als in het echte leven, krijg je op social media maar één kans om een goede eerste indruk te maken. En waar kijken mensen het eerst naar op het internet? Juist, een profielfoto…

Bye-bye

Er is niets mis met de vrolijke profielfoto met de Duitse staande Tref, voorheen. Alleen: de hond is ‘geleend’. Van een collega. From time to time is hij een lief, stoer, viervoetig logeetje bij ons. Manlief en ik zijn namelijk beiden ‘hondsdol’, vandaar. Logeetje, dus. En Happy (inmiddels onze eigen pup) snapt het heus niet waarom Tref op de foto staat… Bovendien heb ik naar de vele online tips gekeken. Met als resultaat: bye-bye Tref!

Tips

Een goede profielfoto is een serieuze zaak, hoor. Je moet de psychologie, commercie en marketingstrategieën erachter niet onderschatten! De profielfoto op een netwerk is dus het eerste waar mensen naar kijken als ze je nog niet kennen. En het draagt bij aan de beslissing of u mijn blogs wel of niet gaat lezen! Oefff, wat een last op mijn schouders! Het kan mij dus maken of breken…

De mooiste profielfoto’s zijn volgens de deskundigen die met een echte open lach. Gelukkig: lachebekkie, ik. De ziekte heeft het er (nog?) niet kunnen uitslopen. Lachen maar, klik, ready!

Check, check, double check

Even voor de duidelijkheid: bij een echte open lach gebruik je twee spiergroepen: de spier van de kaak naar je mondhoek. Check. En de spier rondom je ogen. Check. Trouwens, de laatste spier zorgt ook voor de kraaienpootjes of misschien beter, lachrimpels. Haha… Nou, double check, dan.

Wat je NIET moet doen:

Vakantiekiekjes. Familiekiekjes. Bikinifoto’s en zo. Vanzelfsprekend. Ook niet met té veel op de foto! Dan krijg je een soort van ‘wie is het?’-effect. Hmmmm. Je moet maar raden om wie het nou gaat… Dus: sorry Tref, jij gaat eruit! Er is er één te veel op de foto, aldus het internet. En mijn perfecte profielfoto draait alleen om MIJ en om niemand anders. Duidelijke taal! Sorry, nogmaals…

Tot zover de ‘profielfoto’-issue. Mét tips (van een dummy, eerlijk). Next time de vertrouwde MS-inhoud weer. Dat beloof ik. Vandaag voel ik me hoe dan ook zo goed, dat ik aan MS niet eens wil denken. Laat staan erover schrijven. Nu even niet! Rest mij een oproepje te plaatsen: de volgende keer bij mijn nieuwe profielfoto, doorklikken hoor! Ik ben het en niemand anders. Ohhh, ohhh…. ik krijg er toch geen spijt van? Fingers crossed!

Liefs, Ania

 

Lees ook:

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.