Over en uit

Blog Ania | ‘Where focus goes, energy flows.’ Juist! Ik ben gestopt met werken. Exact om die reden. Ik ga vanaf nu beter voor mijzelf zorgen. Gas terug. Pas op de plaats. 

Als de bliksem. Spijkerhard. Meedogenloos

Over en uitMet mijn MS gaat het heel hard nu. En helemaal sinds corona in het land heerst. Afgelopen halfjaar ben ik in een snelvaart geraakt. Thuis aan het werk, zonder de collega’s om me heen. Snelvaart, maar zeker niet voorwaarts. Nee, een flinke achteruitgang hier. Mijn MS gaat als de bliksem nu. Spijkerhard. Meedogenloos.

Soms heeft je hart gewoon even iets meer tijd nodig om te accepteren wat je hoofd al weet”
—Ania

Ik ben gestopt met werken. Over en uit. En geloof me, het is een soort van ‘liefdesverdriet’ hier. Volgens manlief ben ik namelijk ‘getrouwd’ geweest met mijn werk. Het werken deed mij supergoed. Afleiding? En bovenal: mijn collega’s zijn de beste! En mijn buren op het werk zijn TOP-buren, allemaal! Daar ben ik nu van ‘gescheiden’. Au. Dus janken hier. Gebroken hart. Diep in depressie beland. Het heeft vast iets te maken met de acceptatie en het loslaten. Whatever. Not easy!

Jantje lacht, Jantje huilt

Ik kan veel voorbeelden noemen van mijn collega’s. Daar heb ik al vaak over geblogd. Stoppen betekent hier veel verdriet. Met ups en downs. Janken, maar zeker ook lachen. Voorbeeld: ik ben op stap meegenomen door een van die kanjers. Een soort van ‘afscheidstour’. Gezellig! Zo’n mooie bestemming, fantastisch weer en een top gezelschap. Genoten. Bedankt! Even niet janken, maar echt genieten. En veel lachen. Ook om de humor van de dag. Want die was er ook. Ik ben namelijk even ‘geparkeerd’ op de enige vrije, lege plaats… jawel… de invalideparkeerplaats. Onbewust, onbedoeld, wel toepasselijk! En hilarisch. Die kanjers, mijn collega’s… ‘There is only one happiness in this life: to love and be loved.’

‘Where focus goes, energy flows.’ Daar ga ik vanaf nu werk van maken. Die klus ga ik ook alleen klaren. Focus op mijzelf. Stabiel blijven! Herstel!? Maar eerst even een traantje wegpinken. ‘Liefdesverdriet’ gaat tenslotte ook niet in één klap over. En direct daarna: toch maar meer aandacht voor de acceptatie en het loslaten? Hoezo ‘gas terug’? ‘Pas op de plaats’? Werk aan de winkel! Aan de bak!

Liefs, Ania

Dit bericht heeft 2 reacties

  1. Ik bewonder je moed, Ania. Al een tijdje. Ik keek zelf jaren geleden uit naar het afgekeurd worden voor werk. Ik kon niet wachten. En dan is het ineens zover… Met pensioen… Op mijn leeftijd… Maar met jou komt het vast ook goed. Blijf vooral schrijven ????

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *