Blog Ania

Even ertussenuit. Naar de Hollandse kust. Mooi weer erbij. Luxe hotel. Happy (de hond) mee. Hij is nog een jonkie, de zee heeft hij nu pas voor het eerst gezien. Wow. Genoeg indrukken om te snurken en om 20:00 al naar bed te gaan (ofwel in zijn mandje te gaan liggen…) Happy heeft vast veel gedroomd over zijn eerste (strand)vakantie ever. En voordat het zomer werd, was het voor mij (traditioneel) even klappertanden. Lees het maar verder.

Ania en HappyDaar ga ik weer…

De eerste dag was ik al onderkoeld geraakt na een wandeling langs de zee… Manlief liep met een korte mouw terwijl ik terug op de kamer aangekleed onder de dekens in bed lag. Minstens een half uur trillen, shaken, niet kunnen praten. Als je in de rolstoel zit, beweeg je niet (genoeg). Duidelijk! Plus een frisse wind van de zee. Voilà: genoeg voor Ania om onderkoeld te raken. Daar moet ik nog aan wennen, me eigen maken of er rekening mee houden. Want eerlijk, dat heb ik al veel vaker meegemaakt. Inclusief blauwe lippen enzo. Niks aan. Is het inherent aan onze ziekte?

Bij Nieuw Unicum op bezoek

We hebben wat dingen gecombineerd met onze vakantie. Manlief heeft vorig jaar een cursus gevolgd bij Nieuw Unicum in Zandvoort. En hij is dit jaar gevraagd om een interview te doen. Zo is het idee ontstaan. We hebben daar dus samen een interview opgenomen. Voor hun scholingsdoeleinden. We zijn in één uur een soort van ‘lesmateriaal’ geworden. Bijzonder om dat te doen! Heftig om ons verhaal en ervaringen (op camera) te delen. Ook de MS’ers daar te zien. Schrikbeeld, eerlijk. Ook: wat is het expertisecentrum Nieuw Unicum groot! Ruim opgezet. Scooter of elektrische rolstoel scheurt (sommige vast opgevoerd) er makkelijk doorheen.

Goed kijken, jij!

Happy de (hulp)hond was ook mee. Hij heeft daar zeker een goede indruk achtergelaten (grote, knappe jongen! Lief! En een keer wat ‘anders’. Aan Happy is totaal geen ‘hulphondras’ te zien). Vol indrukken snurkte hij die middag daarna in het hotel. Zo moe! We hebben ook de echte hulphonden daar aan het werk gezien. ‘Gediplomeerd’, zo aan de hesjes te zien. Ik zei nog tegen Happy: goed kijken, jij! Fingers crossed…

Holiday vibes. Let’s begin

Na het Nieuw Unicum-bezoek kon onze (strand)vakantie echt beginnen. Mijn eerste vakantie in de ‘rollie’. Dus binnen en buiten toegankelijk en aangepast. Zoals badkamer, keuken (wow! Volledig instelbaar!) Bed, deuren en balkon. Ruime kamers! Nieuw en hip. Tja, daar heb ik nog van geleerd, ideeën opgedaan. Voor mij geldt: onbekend terrein (nog). En natuurlijk buiten ook goed bereikbaar voor een ‘rollie’. Geen obstakels, niks! Goed geregeld! Chill. Lang leve vakantietijd!

Liefs, Ania

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.