In memoriam MSweb-blogster Ania

Op 23 maart jongstleden overleed Ania aan de gevolgen van MS. Ania werd juist 3 weken daarvóór benoemd tot lid in de Orde van Oranje Nassau voor haar inzet voor een MS-vrije wereld.

Ania met hond HappyAnia – diagnose MS sinds 2015 – blogde sinds augustus 2018 voor MSweb en schreef sindsdien elke maand één of meerdere blogs. In december schreef zij haar laatste blog, waarin zij schreef: ‘Het is helaas snel bergafwaarts gegaan. Ik ben nog op de been, al is het secondewerk.’ Zij hield het leven nog drie maanden vol.

Behalve blogs schreef Ania in 2020 ook een boekje: ‘Schrijftherapie, mijn leven, voeding en beweging met MS’. Daarin heeft ze het over de impact van de ziekte op haar leven. De opbrengst van het boekje schonk ze aan MSweb.

Lees hier de blogs van Ania terug

Lees hier ons nieuwsbericht over haar benoeming tot lid in de Orde van Oranje Nassau

Dit bericht heeft 1 reactie

  1. Ik schrik enorm van dit bericht en de tranen schieten in mijn ogen.
    Mijn schrijfmaatje is er niet meer. Wat ben ik boos op haar MS.

    De stem van Ania is er nog wel in haar eigen boekje. Ik haal het direct uit de kast en ga het nog eens herlezen.

    Sterkte voor haar man en alle andere die haar liefhadden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *