Blog Ania

Ik zit thuis, in een soort van quarantaine. Ik voel me hartstikke oké. Geen zorgen hier! En toch zegt iedereen om me heen bezorgd te zijn. Dus: quarantaine. ‘Pas op de plaats’ geldt hier voor de ‘risicogroep’ MS-patiënt. Braaf, ik. En u?

Hulphond

Van het coronavirus heb ik dus (nog) geen last, gelukkig. Maar… ik heb meer last van mijn ziekte dan een week geleden. Last van stress. Het corona’gedoe’ eist zijn tol. Ik heb me veel te druk gemaakt, dat had ik niet moeten doen. ‘Denk aan je weerstand, Ania!’ Te laat… Achteraf… Spreuken en levenslessen, oud maar nog steeds keigoed: ‘Achteraf kijk je een koe…’.

Ik ervaar geen virusklachten, wel een boel MS-gerelateerde klachten. Zoals: extreem moe, slecht zien, spreken en lopen. En nog veel meer. En nog veel heftiger dan ‘normaal’. Bah… Komt het herstel nog terug? Ik hoop het! Wanneer?

Beste vriend

Ik was mijn handen echt veel vaker, conform het advies. Zelfs zo’n desinfectiefles is mijn ‘beste vriend’ nu. Normaal niet, hoor. Ik heb namelijk een lichte, natuurlijke weerstand tegen alle chemische middelen. Inclusief de MS-medicijnen. Laat staan het infuusmedicijn. Maar ook die neem ik nu braaf in. Euhh, wat moet ik anders? Er geldt: voorkomen is beter dan genezen. Niet lullen maar poetsen. Handen wassen! Doen!

Ik mis het niet echt (oh, oh!)

‘Mijn’ ziekenhuis heeft alle afspraken op de neuropoli afgezegd. Ook de ‘second opinion’ in Amsterdam gaat voorlopig niet door. De nieuwe (en de laatste? Het infuus werkt immers toch niet) Ocrevus-ronde zou begin mei moeten plaatsvinden… Gaat die nog door, denkt u?! Ach ja, ik mis het niet echt, eerlijk. Al ligt het zeker niet aan de mensen. Zorgverleners. Respect! En dankjewel!

Ik kan nog zo veel opnoemen

Over corona en haar invloed op het dagelijkse MS-leven. Daar weten jullie zelf ook alles van. Helaas. Van verjaardagsfeestjes die niet doorgaan, geannuleerde afspraken, sociale onthouding in ALLES tot hamstergedrag (niet doen, mensen!). En boven alles: de toegenomen MS-klachten.

Snurkende hulphond in spe

Foei, even geen MS-geklaag, Ania! Ook geen corona-issues. Focus op ‘positief’ graag! Daarom, ter afsluiting: ik lig op de bank ontzettend moe (waarvan?) en kijk intussen naar mijn snurkende hulphond in spe. Die heeft net genoten van het zonnige weer en ligt nu ongecharmeerd en zorgeloos op zijn rug uit te puffen. Coronastress? Wat?! Nee hoor! Niks van dat! Hij niet… Daarentegen: mooi weer vandaag. Lente in aantocht. Carpe diem! Daar wordt ie blij van. En ik van hem.

Corona? Vreselijk. Maar ook… MS moet de wereld uit! Allebei, graag! Meteen.

Liefs, Ania
En namens Happy, de hulphond in spe: laat de lente maar komen, zin in! Welterusten. Gaap.

Lees ook:

Dit bericht heeft 3 reacties

  1. Hallo knappe mede patiënt ik zit ook zo veel mogelijk thuis veel sucses er mee en blijf je zelf goed vermaken. Hans Jansen uit Almelo

    1. Haha… Hallo Hans oet Almelo (manlief is een Tukker!). Ik blijf idd binnen: ‘ophokplicht’ voor de stresskip (ik dus). Ajuus!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.