Blog Ania

Ohhh wat een jaar, hé. Om nooit te vergeten! Ook om de persoonlijke veranderingen en die hebben zeker te maken met het virus, de pandemie. Mijn highlights deel ik hier met jullie. Herkenbaar? Vast wel. Dit was tenslotte een jaar om nooit te vergeten, voor ons allemaal!

Covid-19 nachtmerrie…

dumbells… is bijna voorbij. Dat hoop ik! Ik word namelijk (binnenkort?) gevaccineerd. Maar op dit moment wacht ik nog. Net als u? Ik wacht op mijn vrijheid. ‘Normaal’. Nooit meer ‘huisarrest’! Maar nog eerst even wachten… Ik ben blijkbaar nog te jong (haha) en te mager (klopt). Wel chronisch ziek. MS heeft voorrang, maar ik wacht nog steeds. Ach ja, de Covid-19-nachtmerrie duurt al een jaar. Een paar weken erbij… Iets langer… Wat maakt het uit!? Positief blijven, Ania! De keus heb ik inmiddels gemaakt, er was immers genoeg tijd hiervoor: kom maar door met die prik. Ik ben er klaar voor!

Hey MS warrior! Keep going!

Dankzij corona heb ik kennis gemaakt met online lessen = (zoom)yoga en (zoom)pilatesles. Super! Een kanttekening: zodra mijn matje uitgerold is, neemt mijn hond Happy het in beslag. Blijkbaar ook een fan, en dat matje is toch voor hem klaargelegd? Zo denkt ie. Lekker zacht en gezellig, met zijn tweeën op de grond. Maar niet zo dringen! Beetje ruimte, graag! Jij of ik?! Okay, ik schuif al op… Sportschoolbezoek zat er niet in. Thuis oefenen met Happy, dan maar. Ik heb zelfs een set dumbells gekocht om thuis mee te ‘zwaaien’. Rust roest, hé. Lopen kan ik nauwelijks nog, maar leven ZONDER sport… Ik kan blijkbaar niet zonder. En wat blijkt? Zoomlessen zijn dé oplossing. En statisch. Veilig. Van harte aanbevolen. Doen!

‘Ice Ice Baby’

Geen zonwinter door Covid-19 dit keer. Geen therapie in de tropen dit jaar. Overwinteren in de zon zat er echt niet in! Wel koud douchen. Dat zat erin. Dat heb ik gelezen, gezien en uiteindelijk geprobeerd. Omdat het zó goed werkt op het immuunsysteem, zeggen ze. Het is wel héél anders dan het tropisch zwembad of het witte strand in de tropen: het is hyperventileren en gillen onder de douche en zo hard mogelijk scrubben. Beetje opwarmen. Tja, alles voor het hogere doel! De beroemde ‘kick’ heb ik nog niet kunnen ervaren, wel heb ik inmiddels een hekel aan het douchen. ‘Hippie life’ lijkt mij he-le-maal niet zo gek… ‘Play with Fairies, Ride A Unicorn, Swim with Mermaids, Fly to The Moon’… En natuurlijk: ‘Don’t Waste Water’. Alles is beter dan ‘Ice Ice Baby’! Maar tja, alles voor het hogere doel… Dus: door. Ook ná het coronajaar.

Ohhh wat een jaar, hé. Om nooit te vergeten. Of juist WEL en gauw verder? Wat is uw advies?

Liefs, Ania

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.