Blog Ania: Aan de bak!

Onlangs ben ik getipt over een boek, dat mij aanspreekt. Interessant! Aan de bak, dus. De auteur, een Franse kinderarts, zweert bij de basiselementen die de gezondheid van de patiënt versterken door middel van gezonde voeding, sport, ergonomie en stressbehandeling. Hoe verrassend: magnesium in het bijzonder helpt erbij!

Medicijnverdeler

Ania moet aan de bak!Volgens de schrijfster is de huidige arts min of meer een ‘automatische medicijnverdeler’ geworden. Hmmmm. Daar kan ik me helaas in vinden. In mijn gesprekken met de specialisten gaat het hoofdzakelijk over …. het medicijn, ‘MS remmer’ genaamd.

1e lijns medicijn, een prima begin! En anders, just in case: 2e lijns. Voeding of lifestyle zijn een ander (lees: lager) niveau, daar spreekt men niet graag over. Contra-indicatie! Medicijnen eerst! Enfin, magnesium, dus.

Magnesium staat op de derde plaats van de meest essentiële levensbehoeften (na zuurstof en water) van de mens. Dat is nogal wat! Het zorgt voor elektrische geleiding in ons zenuwstelsel en zorgt voor soepele spieren.

Het zorgt in samenwerking met calcium voor een goede botopbouw, groei en ontwikkeling. Het reguleert ons hartritme, onze bloeddruk, verbetering van het immuunsysteem.

Daarnaast zorgt magnesium ook voor ontspanning van de spieren en de hersenen, en zorgt ervoor dat je goed kunt slapen en lekker in je vel zit. Het draagt bij bij het verdwijnen van krampen, het intellectueel beter functioneren en het verbeteren van de stressweerstand. Nou ja! Graag! Dit mineraal is onmisbaar voor de hersenfuncties. Johh… MS is immers de hersenziekte bij uitstek!

Vol is vol

Magnesium komt voor in veel soorten voeding. Komt goed! Mijn lifestyle is zeker gezond te noemen. Onbewerkte voeding met veel groenten en fruit, sporten, ontspanning, goede nachtrust en veel vakanties (love it). Inclusief de voedingssupplementen uiteraard.

Eén maar: is mijn ‘input via het bord’ wel voldoende? Omdat ik gauw ‘vol is vol’ zit. En je kan me geen ‘snoepkont’ noemen. Of een flinke eter. ‘Gezond eten is voor iedereen belangrijk, maar voor mensen met MS misschien nog wel belangrijker. Door vermoeidheid, kauw- en slikproblemen en minder eetlust kun je namelijk afvallen’.

Uit voorzorg, omdat ik twijfel aan het uitgangspunt ‘beter via je bord’: voedingssupplementen erbij. Plus magnesium, omdat het het proberen waard is! ‘De enige contra-indicatie is een onvoldoende werking van de nieren’ (citaat uit het boek). Mijn bloed wordt hoe dan ook periodiek gecheckt. Ook op de werking van de nieren. Groen licht voor mij.

Dankjewel

Hester: ontzettend bedankt! Alweer… Je bent echt een meelevende meevechter. Ik voel me gesteund. Liefff. Needs no words. Behalve: aan de bak, Ania! En dat doe ik zeker. You can’t score if you don’t shoot. Kom maar op met die magnesium! En wie weet, werkt het wel. Wow, dat wens ik mijzelf toe!

Liefs, Ania

Dit bericht heeft 2 reacties

  1. Ha Ania,

    Je kunt je avonturen leuk verwoorden! Ben enorm benieuwd of je op termijn een positief effect bemerkt van magnesium! Zelf neem ik supplementen als multivitaminen en mineralen, multi vitamine B complex, vitamine D en C. Zal eens in de Magnesium duiken, online wel te verstaan. Al voor de diagnose MS slikte ik multivitamines, na de diagnose dus wat meer. Mogelijk kun jij je bevinding later nog eens benoemen? Vrolijke groet, Bart

    1. Doe ik Bart! Tot nu heb ik gemerkt dat ik er beetje misselijk van word. Mss moet ik het maar eens na het eten ‘verhuizen’? Verder kiplekker, so far, nou bijna… wordt vervolgd. Bedankt voor je reactie! Leuk! Vrolijke groet terug ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.