skip to Main Content

Op deze pagina vind je blogs van Ilse, Lies, Lisette, Geert Jan, Nel, Ania, Martijn en Ilona. Allen hebben ze zelf MS of zoals in het geval van Martijn een vlog en Ilona met een partnerblog.

Blogs

corona blogsCorona blogs

De hele wereld is sinds begin 2020 in de ban van het coronavirus. Wij hebben onze bloggers gevraagd hoe het met ze gaat in deze rare tijd. Hoe ze zich voelen.
Hoe om te gaan met de maatregelen in combinatie met de MS. Marja en Mariette schrijven elkaar mails, de corona-dialogen. Deze en meer extra corona blogs vind je hier.
Klik hier voor de corona blogs

NMO(SD) Blogs

Janneke, Davine en Caroline bloggen over NMO(SD). De afkorting NMO(SD) staat voor Neuromyelitis Optica Spectrum Disorder. NMO(SD) is net als MS een auto-immuunziekte waarbij ontstekingen in het centrale zenuwstelsel voorkomen. Die ontstekingen ontstaan met name in de oogzenuw (neuritis optica) en in het ruggenmerg (myelitis transversa). Janneke, Davine en Caroline nemen jullie mee in hun dagelijks leven met deze chronische aandoening.
Klik hier voor de NMO(SD) blogs

Ilse

Mijn naam is Ilse (1984), moeder van een zoon S, geboren in 2015. Samenwonend met man B, actrice van beroep en sinds eind 2012 heb ik MS. Ik heb MS. Als je dat snel achter elkaar uitspreekt, of als je niet zo precies articuleert, klinkt dat als ‘ik heb een mes’. Het blijft wennen om door het leven te gaan met een mes. Over dat wennen en de momenten van verbazing valt best wat te schrijven!
Klik hier voor de blogs van Ilse

Lies

Lies is geboren in 1980 weet al sinds haar 13e dat ze MS heeft. In 2005 is Lies getrouwd met Joachim en woonden zij samen in het westen van het land.
Sinds de zomer van 2021 woont Lies in Nieuw Unicum. Over de verhuizing hier naar toe, de nieuwe woonplek en de dagelijkse besognes blogt Lies voor MSweb.
Klik hier voor de blogs van Lies

Blogger LisetteLisette

Lisette (1971) heeft sinds 2005 RRMS. Ze werkte als medisch antropoloog, totdat ze in 2012 in de WIA kwam. Sindsdien blogt Lisette op haar eigen website over haar leven na de diagnose MS. Op deze site is ook haar boek te downloaden. En alsof dat nog niet genoeg is, maakt Lisette samen met de dichter Andrea sinds kort de Podcastserie ‘MS Peinzen en Praten’.
Klik hier voor de blogs van Lisette

Geert Jan

Geert Jan (1970) is vader van Susanna (’99) en Rosa (’01). Hij is leerkracht in het voortgezet speciaal onderwijs als in ’99 SPMS wordt vastgesteld. Nu is hij arbeidsongeschikt en woont hij in een fokuswoning. Ondanks fysieke achteruitgang is hij mentaal gegroeid en sterker dan ooit. Geert Jan schrijft met kinbesturing en spraakherkenning en geniet ervan.
Klik hier voor de blogs van Geert Jan

Blogger NelNel

Nel is een ondernemende vrouw met MS sinds 2000. Samen met H. kocht ze een vervallen boerderij die ze flink moeten verbouwen. Nel is eigenwijs, maar wordt wel wijzer met de jaren.
Tot eind 2016 heeft ze gewerkt als beleidsmedewerker bij een zorgaanbieder. Nu heeft ze tijd om nieuwe dingen te doen. En daar blogs over schrijven.
Klik hier voor de blogs van Nel

Ania en hond HappyAnia 

Op 23 maart 2022 overleed Ania aan de gevolgen van MS. Ania werd juist 3 weken daarvóór benoemd tot lid in de Orde van Oranje Nassau voor haar inzet voor een MS-vrije wereld. Ania – diagnose MS sinds 2015 – blogde sinds 2018 voor MSweb. In december schreef zij haar laatste blog, waarin zij schreef: ‘Het is helaas snel bergafwaarts gegaan. Ik ben nog op de been, al is het secondewerk.’
Klik hier voor de blogs van Ania

Marijn vlogt

Marijn (1985) kan serieus zijn maar is ook een grappenmaker. En hij heeft MS. Als afgestudeerd journalist probeert hij duidelijke verhalen te vertellen over zijn belevingen.
Ter lering ende vermaak. Daarnaast schrijft Marijn ook voor ons online magazine MSzien én doet hij aan stand-up comedy.
Klik hier voor de vlogs van Marijn

Partnerblog Ilona

Ilona begon als Vlinder haar Dagboek van een Partner.
Mede door de positieve reacties op haar dagboek besloot ze door te gaan onder haar eigen naam. Ilona is getrouwd met John en samen hebben zij twee kinderen. Ilona is jarenlang host van de mailgroep partners van geweest.
Klik hier voor de blogs van Ilona

Dit vind je misschien ook interessant...

Laatste nieuws

Extra voorstelling Zenuwslopend

Speciaal voor Wereld MS Dag spelen de acteurs van de theatervoorstelling Zenuwslopend een extra voorstelling. Op zondagavond 29 mei kun je de voorstelling zien in theater Onze Lieve Vrouw in Amersfoort.
Lees verder ›
Back To Top