skip to Main Content
Lettergrootte: A- A+ Sitemap

Op deze pagina vind je blogs van Ilse, Geert Jan, Davine, Caroline, Janneke, Marianne, Nel, Lisette, Lies, Ilona en Ania (in liefdevolle herinnering). Verder gedichten van Jolanda en vlogs van Marijn. Allen hebben zij MS of NMO of een partner met MS.

Blogs

Ilse

Mijn naam is Ilse (1984), moeder van een zoon S, geboren in 2015. Samenwonend met man B, actrice van beroep en sinds eind 2012 heb ik MS. Ik heb MS. Als je dat snel achter elkaar uitspreekt, of als je niet zo precies articuleert, klinkt dat als ‘ik heb een mes’. Het blijft wennen om door het leven te gaan met een mes. Over dat wennen en de momenten van verbazing valt best wat te schrijven!
Klik hier voor de blogs van Ilse

Geert Jan den HengstGeert Jan

Geert Jan (1970) is vader van Susanna (’99) en Rosa (’01). Hij is leerkracht in het voortgezet speciaal onderwijs als in ’99 SPMS wordt vastgesteld. Nu is hij arbeidsongeschikt en woont hij in een fokuswoning. Ondanks fysieke achteruitgang is hij mentaal gegroeid en sterker dan ooit. Geert Jan schrijft met kinbesturing en spraakherkenning en geniet ervan.
Klik hier voor de blogs van Geert Jan

NMO(SD)

Janneke, Davine en Caroline bloggen over NMO(SD). De afkorting NMO(SD) staat voor Neuromyelitis Optica Spectrum Disorder. NMO(SD) is net als MS een auto-immuunziekte waarbij ontstekingen in het centrale zenuwstelsel voorkomen. Die ontstekingen ontstaan met name in de oogzenuw (neuritis optica) en in het ruggenmerg (myelitis transversa). Janneke, Davine en Caroline nemen jullie mee in hun dagelijks leven met deze chronische aandoening.
Klik hier voor de NMO(SD)-blogs

Jolanda | MS Diva

Mijn naam is Jolanda, in MS land beter bekend als MS Diva, ik ben 40 jaar en woonachtig op de Veluwe. Sinds 2017 heb ik de diagnose RRMS en door mijn beperkingen thuisgebonden geraakt. Om de dagen door te komen en mijn diagnose te verwerken, ben ik begonnen met het schrijven van gedichten. Naast mijn eigen ervaringen haal ik mijn inspiratie uit verhalen van lotgenoten. Ik hoop door middel van mijn gedichten, meer herkenning en troost te kunnen bieden.
Klik hier voor de blogs van Jolanda

Marianne VogelsMarianne

Maart 2013. Ik ben 52 jaar. De zoveelste MRI in 10 jaar tijd en nu is het ineens duidelijk te zien: MS. Ik hoef jou, lieve lezer, niet uit te leggen wat er dan op je afkomt. Daar ga ik het niet over hebben. Waar dan wel over? Als je naar de geschiedenis van de mensheid kijkt, waren we zo’n 300.000 jaar nomadische jagers en verzamelaars. Pas vanaf 10.000 jaar geleden gingen mensen zich op een vaste plek vestigen. Die van mij is Helmond, met man en drie jongvolwassen zonen. Maar in het diepst van mijn gedachten ben ik een nomade. Ik word gelukkig van reizen, van onderweg zijn. Daarom is ‘onderweg met MS’ het voornaamste thema van mijn blog.
Klik hier voor de blogs van Marianne

Blogger NelNel

Nel is een ondernemende vrouw met MS sinds 2000. Samen met H. kocht ze een vervallen boerderij die ze flink moeten verbouwen. Nel is eigenwijs, maar wordt wel wijzer met de jaren.
Tot eind 2016 heeft ze gewerkt als beleidsmedewerker bij een zorgaanbieder. Nu heeft ze tijd om nieuwe dingen te doen. En daar blogs over schrijven.
Klik hier voor de blogs van Nel

Blogger LisetteLisette

Lisette (1971) heeft sinds 2005 RRMS. Ze werkte als medisch antropoloog, totdat ze in 2012 in de WIA kwam. Sindsdien blogt Lisette op haar eigen website over haar leven na de diagnose MS. Op deze site is ook haar boek te downloaden. En alsof dat nog niet genoeg is, maakt Lisette samen met de dichter Andrea sinds kort de Podcastserie ‘MS Peinzen en Praten’.
Klik hier voor de blogs van Lisette

Lies

Lies is geboren in 1980 weet al sinds haar 13e dat ze MS heeft. In 2005 is Lies getrouwd met Joachim en woonden zij samen in het westen van het land.
Sinds de zomer van 2021 woont Lies in Nieuw Unicum. Over de verhuizing hier naar toe, de nieuwe woonplek en de dagelijkse besognes blogt Lies voor MSweb.
Klik hier voor de blogs van Lies

corona blogsCorona

De hele wereld is sinds begin 2020 in de ban van het coronavirus. Wij hebben onze bloggers gevraagd hoe het met ze gaat in deze rare tijd. Hoe ze zich voelen.
Hoe om te gaan met de maatregelen in combinatie met de MS. Marja en Mariette schrijven elkaar mails, de corona-dialogen. Deze en meer extra corona blogs vind je hier.
Klik hier voor de coronablogs

Ania en hond HappyAnia 

Op 23 maart 2022 overleed Ania aan de gevolgen van MS. Ania werd juist 3 weken daarvóór benoemd tot lid in de Orde van Oranje Nassau voor haar inzet voor een MS-vrije wereld. Ania – diagnose MS sinds 2015 – blogde sinds 2018 voor MSweb. In december schreef zij haar laatste blog, waarin zij schreef: ‘Het is helaas snel bergafwaarts gegaan. Ik ben nog op de been, al is het secondewerk.’
Klik hier voor de blogs van Ania

Marijn vlogt

Marijn (1985) kan serieus zijn maar is ook een grappenmaker. En hij heeft MS. Als afgestudeerd journalist probeert hij duidelijke verhalen te vertellen over zijn belevingen.
Ter lering ende vermaak. Daarnaast schrijft Marijn ook voor ons online magazine MSzien én doet hij aan stand-up comedy.
Klik hier voor de vlogs van Marijn

Partnerblog Ilona

Ilona begon als Vlinder haar Dagboek van een Partner.
Mede door de positieve reacties op haar dagboek besloot ze door te gaan onder haar eigen naam. Ilona is getrouwd met John en samen hebben zij twee kinderen. Ilona is jarenlang host van de mailgroep partners van geweest.
Klik hier voor de blogs van Ilona

Dit vind je misschien ook interessant...

Laatste nieuws

Back To Top