skip to Main Content

Op deze pagina vind je blogs van Ilse, Lies, Lisette, Geert Jan, Nel, Ania, Martijn en Ilona. Allen hebben ze zelf MS of zoals in het geval van Martijn een vlog en Ilona met een partnerblog.

Blogs

corona blogsCorona blogs

De hele wereld is sinds begin 2020 in de ban van het coronavirus. Wij hebben onze bloggers gevraagd hoe het met ze gaat in deze rare tijd. Hoe ze zich voelen.
Hoe om te gaan met de maatregelen in combinatie met de MS. Marja en Mariette schrijven elkaar mails, de corona-dialogen. Deze en meer extra corona blogs vind je hier.
Klik hier voor de corona blogs

Ilse

Mijn naam is Ilse (1984), moeder van een zoon S, geboren in 2015. Samenwonend met man B, actrice van beroep en sinds eind 2012 heb ik MS. Ik heb MS. Als je dat snel achter elkaar uitspreekt, of als je niet zo precies articuleert, klinkt dat als ‘ik heb een mes’. Het blijft wennen om door het leven te gaan met een mes. Over dat wennen en de momenten van verbazing valt best wat te schrijven!
Klik hier voor de blogs van Ilse

Lies

Lies is geboren in 1980 weet al sinds haar 13e dat ze MS heeft. In 2005 is Lies getrouwd met Joachim en woonden zij samen in het westen van het land.
Sinds de zomer van 2021 woont Lies in Nieuw Unicum. Over de verhuizing hier naar toe, de nieuwe woonplek en de dagelijkse besognes blogt Lies voor MSweb.
Klik hier voor de blogs van Lies

Blogger LisetteLisette

Lisette (1971) heeft sinds 2005 RRMS. Ze werkte als medisch antropoloog, totdat ze in 2012 in de WIA kwam. Sindsdien blogt Lisette op haar eigen website over haar leven na de diagnose MS. Op deze site is ook haar boek te downloaden. En alsof dat nog niet genoeg is, maakt Lisette samen met de dichter Andrea sinds kort de Podcastserie ‘MS Peinzen en Praten’.
Klik hier voor de blogs van Lisette

Geert Jan

Geert Jan (1970) is vader van Susanna (’99) en Rosa (’01). Hij is leerkracht in het voortgezet speciaal onderwijs als in ’99 SPMS wordt vastgesteld. Nu is hij arbeidsongeschikt en woont hij in een fokuswoning. Ondanks fysieke achteruitgang is hij mentaal gegroeid en sterker dan ooit. Geert Jan schrijft met kinbesturing en spraakherkenning en geniet ervan.
Klik hier voor de blogs van Geert Jan

Blogger NelNel

Nel is een ondernemende vrouw met MS sinds 2000. Ze is alleenstaand en moeder van drie volwassen kinderen. Ze is eigenwijs, maar wordt wel wijzer met de jaren.
Tot eind 2016 heeft ze gewerkt als beleidsmedewerker bij een zorgaanbieder. Nu heeft ze tijd om nieuwe dingen te doen. En daar blogs over schrijven.
Klik hier voor de blogs van Nel

Blogger AniaAnia

Let me introduce myself: Ania (1974), female, mensenmens, strijdlustig en optimistisch. Beroep: finance assistant. Met passie. En humor. Fanatieke sporter. Echte zonaanbidder. Liefst fulltime reiziger. Met ‘bucket list’, wensen en dromen.
En vooral: sinds 2019 mét PPMS-diagnose. It’s a life-changer. ‘When life gets harder, challenge yourself to be stronger.’
Klik hier voor de blogs van Ania

Marijn vlogt

Marijn (1985) kan serieus zijn maar is ook een grappenmaker. En hij heeft MS. Als afgestudeerd journalist probeert hij duidelijke verhalen te vertellen over zijn belevingen.
Ter lering ende vermaak. Daarnaast schrijft Marijn ook voor ons online magazine MSzien én doet hij aan stand-up comedy.
Klik hier voor de vlogs van Marijn

Partnerblog Ilona

Ilona begon als Vlinder haar Dagboek van een Partner.
Mede door de positieve reacties op haar dagboek besloot ze door te gaan onder haar eigen naam. Ilona is getrouwd met John en samen hebben zij twee kinderen. Ilona is jarenlang host van de mailgroep partners van geweest.
Klik hier voor de blogs van Ilona

Dit vind je misschien ook interessant...

Laatste nieuws

Back To Top