Mogelijk stakingen Wmo-vervoer

De onderhandelingen over de cao Zorgvervoer en Taxi lopen zo moeizaam dat de vakorganisaties FNV en CNV acties niet uitsluiten. Als het daarbij tot stakingen komt, kan dat onder meer zeer lastig worden voor mensen met MS die gebruik maken van vervoer via de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). 

Mogelijk stakingen Wmo-vervoer De bonden eisen een cao met een looptijd van een jaar met een loonsverhoging van 12,5% per 1 januari 2023. De werkgevers houden vast aan een tweejarige looptijd met 8% loonsverhoging per 1 januari 2023 en 4% per 1 januari 2024. Ook in de onderhandelingen over doorbetaling bij ziekte en een betere pauzeregeling komen de partijen niet dichter bij elkaar.

De bonden willen verder een onregelmatigheidstoeslag en een toeslag bij feestdagen. In de sector werken 22.000 mensen, voornamelijk met een parttime contract van gemiddeld 20 uur per week. De huidige cao loopt af op 31 december 2022. FNV en CNV gaan voor het eind van de maand oktober 2022 hun leden raadplegen over hoe nu verder.

Bronnen:
https://www.fnv.nl/nieuwsbericht/sectornieuws/vervoer/2022/10/acties-dreigen-in-leerlingen-en-wmo-vervoer

https://www.taxipro.nl/taxi/2022/10/17/cnv-over-cao-onderhandelingen-zorgvervoer-en-taxi-helaas-niet-gelukt-er-goed-uit-te-komen/?gdpr=accept

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.