skip to Main Content
Lettergrootte: A- A+ Sitemap
Scootmobiel

Rijden met scootmobiel niet altijd veilig

Nieuws | Rijden met een scootmobiel is niet altijd veilig. Zo bleek in de uitzending van Test Case op 31 januari 2023. Test Case is een terugkerend onderdeel van het tv-programma Kassa van BNN VARA. Scootmobielrijders zijn meer dan 5 keer zo vaak betrokken bij een dodelijk ongeluk als motorrijders, ruim 6 keer zo vaak als brom- en snorfietsrijders, 21 keer zo vaak als fietsers en 25 keer zo vaak als voetgangers.
Lees Meer
Tevreden Of Niet?

Dikke 8 voor de doktersassistent

Nieuws | Een dikke 8. Dat krijgen de doktersassistenten van de mensen die reageerden op een enquête van de Patiëntenfederatie Nederland. De doktersassistenten doen hun werk goed aan de balies van huisartsenpraktijken. Ze zijn het eerste contact met de patiënt. Ook voeren ze eenvoudige medische handelingen uit, zoals oren uitspuiten en urineonderzoek.
Lees Meer
Samenwerken

MS.nl: unieke samenwerking MS Fonds en MS Vereniging

Nieuws | Nationaal MS Fonds en MS Vereniging Nederland starten met de bouw van MS.nl. Hét online platform met betrouwbare, uitgebreide en actuele informatie voor mensen met multiple sclerose, hun omgeving en zorgprofessionals. De samenwerking tussen deze MS-organisaties zorgt ervoor dat mensen met MS straks alles op één plek kunnen vinden: informatie, een community én activiteiten. Naar verwachting is MS.nl eind 2023 gereed.
Lees Meer
Wijn

Alcohol niet van invloed op krijgen van MS

Nieuws | Alcohol vermindert het risico op het krijgen van MS niet. Dat blijkt uit onderzoek van Benjamin M. Jacobs en Ruth Dobson, gepubliceerd in het vermaarde Britse wetenschappelijke weekblad Nature op 22 december 2022. Beiden zijn werkzaam als onderzoeker aan het Academic neurology, Wolfson Institute of Preventive Neurology in Londen.
Lees Meer
Geneesmiddelen

Financieel vangnet voor zeldzame medicijnen

Nieuws | De ministerraad heeft ingestemd met een financieel vangnet dat minister Ernst Kuipers (D66; Volksgezondheid, Welzijn en Sport; VWS) wil voor zeldzame medicijnen. Daartoe mag hij de maximumprijzen van die geneesmiddelen zo nodig verhogen met 15%. De minister denkt die ruimte nodig te hebben om zulke medicijnen beschikbaar te houden in Nederland.
Lees Meer
Briefgeld

Rem op peperdure medicijnen treft nog geen mensen met MS

Nieuws | De rem die minister Ernst Kuipers (D66; Volksgezondheid, Welzijn en Sport; VWS) wil zetten op het toelaten van peperdure medicijnen heeft voorlopig waarschijnlijk nog geen consequenties voor mensen met MS. Dat zegt desgevraagd dr. Elske Hoitsma, voorzitter van de MS-werkgroep van de Nederlandse Vereniging voor Neurologie (NVN). Eerder verlengt het de doorlooptijd van de huidige vergoedingspakketten, denkt zij.
Lees Meer
Back To Top