Ga naar hoofdinhoud
Lettergrootte: A- A+ Sitemap

Op diverse manieren ondersteunen MSweb en MS Vereniging Nederland mogelijkheden om mensen met MS met elkaar in contact te brengen. Uit recent onderzoek van PGOsupport blijkt dat lotgenotencontact erg waardevol is. Deelnemers aan lotgenootgroepen vinden vooral dat de kwaliteit van leven verbetert door het onderlinge contact.

Forum

Ons Forum is daar een heel goed voorbeeld van. Je stelt je vraag aan honderden ervaringsdeskundigen en zij kunnen meteen reageren. Op deze manier kunnen we elkaar informeren, steunen, met elkaar discussiëren en gewoon contact houden.

Voor wie is ons forum bedoeld?

Ons forum is bestemd voor iedereen die met MS te maken heeft. Natuurlijk voor mensen met MS, maar ook voor hun ouders, partners, vrienden, iedereen die op één of andere manier in aanraking komt met MS of vergelijkbare (neurologische) ziektes, of vermoedens daarvan.

Ik ben zo blij met het forum. Die herkenning en het begrip voor elkaar voelde echt als een warm bad.”
— een forumlid

 

Mailgroep @Partners-van

Behalve degene met MS kunnen ook mensen om hen heen behoefte hebben aan lotgenotencontact. Daarom is MSweb met de mailgroep @Partnersvan gestart. Bij een mailgroep vorm je een besloten groep mensen die ervaringen met elkaar uitwisselt.

Als ‘partner van’ heb je vaak extra zorgen en verantwoordelijkheden. Zorgen over de gezondheid van je partner. Zorgen over een eventuele kinderwens of over de gezondheid van de kinderen. En hoe ga je met de buitenwereld om? Hoe kun je het beste rekening houden met de vermoeidheid en beperkingen van je partner? Door vaker thuis te blijven? Door alleen op pad te gaan?

De mailgroep @Partnersvan is voor alle mensen die een partner met MS hebben, ook als de diagnose nog niet definitief is.

 

MS telefoon

Heb je een vraag, wil je ‘je verhaal kwijt’ of heb je behoefte om ‘stoom af te blazen’? Je kunt ervoor terecht bij de MS-telefoon. De medewerkers van de MS-telefoon zijn ervaringsdeskundig. Zij hebben zelf MS of iemand in hun directe omgeving heeft MS. De MS-telefoon is van MS Vereniging Nederland en te bereiken via: 088 – 374 8585 (op werkdagen van 10.30 – 14.00 uur).

Bij vragen over MS kun je de MS-telefoon bellen

Bijeenkomsten

Mededelingen over fysieke bijeenkomsten, bijvoorbeeld georganiseerd door de regio’s van MS Vereniging Nederland, maar ook online webinars zijn hier te vinden.

Mijn website

Iedereen met MS mag hier haar of zijn website laten zien. Zet jij MSweb dan op jouw website? Je website hoeft niet over MS te gaan maar voorwaarde is wel dat jijzelf of iemand dichtbij jou MS heeft. Mail naar redactie@msweb.nl.

Vraag & Aanbod

Heb je een vakantiehuis te huur of een scootmobiel te koop? Plaats dan hier je MS gerelateerde advertentie. Deze rubriek staat niet open voor commerciële doeleinden.

Headerfoto: Martin de Bouter

Uitgelicht

Dit vind je misschien ook interessant...

Laatste nieuws

Back To Top