CONCEPT De vijf genomineerden voor de Nora Holtrust MSweb-prijs 2022*

Tanja  Berkx

Tanja BerkxTanja Berkx onderging ruim drie jaar geleden een zware stamceltransplantatie in Moskou om haar MS te stoppen. Tanja heeft zich daarna op bijzondere wijze ingezet voor het beschikbaar krijgen van deze a-HSCT behandeling in  Nederland.
Zij biedt veel steun aan anderen die de behandeling ondergaan, met name aan degenen die bij het begin van de oorlog in Oekraïne in Moskou hun behandeling ondergingen. Tanja is oprichter  van de website mamametms.nl en sterkerdanms.nl. Stichting Sterker dan MS is erop gericht om MS patiënten te ondersteunen met o.a. informatie omtrent HSCT. Momenteel is zij bezig met een data onderzoek over HSCT onder Nederlandse MS patiënten.

Mariëlle Hak

Mariëlle HakMariëlle heeft jongerenplatform Jong & MS opgericht dat meer dan 1000 mensen met MS tussen 18-40 jaar vertegenwoordigt. De site is informatief en biedt jongeren met MS informatie, steun en lotgenotencontact via een besloten Facebook-groep en organiseert meetings zoals ‘Luchtige Lunches’.

Zelfs tijdens de lockdown organiseerde Mariëlle extra activiteiten voor jongvolwassenen met MS. De website van Mariëlle: www.jongenms.nl.

Gerald Hengstman

Gerald HengstmanNeuroloog Gerald Hengstman startte in 2021 zijn eigen praktijk onder de naam Upendo waarmee hij MS op een andere manier benadert. MS zorg buiten de structuur van het ziekenhuis, met niet alleen aandacht voor medische aspecten maar juist ook voor de persoon met MS. Hij gaat vaak door waar anderen stoppen bijvoorbeeld ten aanzien van stamceltherapie en leefstijl.

Via MS Zorg Nederland geeft hij vorm aan landelijke MS zorg netwerken en geeft hij door middel van online webinars en podcasts waardevolle informatie over MS.

Bram Platel

Bram PlatelDr. ir. Bram Platel is gepromoveerd biomedisch technoloog, voorzitter van stichting MS in Beeld en zelf ook MS-patiënt. Met zijn stichting legt hij lastige wetenschappelijke informatie op een begrijpelijke manier uit.

Meestal door middel van informatieve, toegankelijke en soms grappige YouTube video’s. Bram maakt ingewikkelde dingen simpel.
Meer over Bram’s werk: www.msinbeeld.nl en op Youtube.

Janneke Roos

Janneke RoosJanneke is sinds 12 jaar als MS-verpleegkundige werkzaam in Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis in Dirksland en is de spil in de MS zorg inde regio. Janneke is de steun en toeverlaat voor een groot aantal MS-patiënten en hun naasten. Zij biedt hen de juiste hulp en ondersteuning, in elke fase van de ziekte én dichtbij huis.

Janneke luistert goed, geeft adviezen en zoekt dingen goed uit als ze het antwoord niet direct paraat heeft. Janneke maakt de zorg heel toegankelijk, een verpleegkundige die dag en nacht voor haar cliënten klaarstaat.

*) op alfabetische volgorde

 

 

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *