Wereld MS Dag op zaterdag 30 mei 2020

Wereld Multiple Sclerose Dag. Ieder jaar wordt op 30 mei de ‘Wereld MS Dag’ (World MS Day) gehouden. Op deze dag wordt extra aandacht gevraagd voor de auto-immuunziekte die de zenuwen in de hersenen, ogen en het ruggenmerg aantast. Nederland telt meer dan dertig duizend mensen met multiple sclerose.

wereld-MS-dag-connectionsBewustwordingsdag

Het doel van ‘Wereld MS Dag’ is drieledig:

  • Het vragen van aandacht voor MS, voor de nationale MS-organisaties en voor de wereldwijde MS-beweging
  • Het verenigen en mobiliseren van de wereldwijde MS-beweging
  • Het werven van fondsen waarmee de wereldwijde MS-beweging kan worden gesteund

‘Wereld MS Dag’ is een initiatief van de overkoepelende internationale MS-organisatie MSIF (Multiple Sclerosis International Federation) en door de lidorganisaties die bij de MSIF zijn aangesloten.

Thema MS Connections

Het thema van de Wereld MS-dag 2020 is ‘verbinding’. Bij MS Connections draait alles om het opbouwen van een gemeenschapsverbinding, zelfverbinding en verbindingen met kwaliteitszorg. We vragen aandacht voor sociale barrières waardoor mensen met MS zich eenzaam en sociaal geïsoleerd voelen. #MSConnections.

Nieuwe animatie

Op de website van ons ‘kleine zusje’, MSkidsweb lanceren we op Wereld MS Dag een nieuwe animatie. In deze nieuwe animatie leggen we aan kinderen uit wat een Schub precies is. Dit jaar vierde MSkidsweb alweer haar 15e verjaardag!

MS Vereniging Nederland

Traditioneel organiseert MS Vereniging Nederland dan allerlei bijeenkomsten en activiteiten. Fysieke bijeenkomsten zijn dit jaar helaas niet mogelijk. Daarom organiseren zij een aantal webinars (online bijeenkomsten) in deze periode.

 

Hieronder de animatie van de MSIF omtrent het thema van deze Wereld MS Dag: #MSConnections

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.