Week van de Toegankelijkheid

Op 4 oktober 2021 is de Week van de Toegankelijkheid van start gegaan. Nu we er weer meer op uit kunnen, is het belangrijk dat iedereen dat kan. Daarom vraagt men in de Week van de Toegankelijkheid aandacht voor toegankelijke winkels, horeca, theaters, natuurgebieden, sportaccommodaties, festivals etc. 

Maar online meedoen is en blijft net zo belangrijk, ook na corona. Daarom ook aandacht voor digitale toegankelijkheid in deze week.

Test restaurants op rolstoeltoegankelijkheid

logo week van de toegankelijkheidDeze week is in het land en online van alles te doen op het gebied van (digitale) toegankelijkheid. Zo roept Stichting Toegankelijk Uit Eten mensen op om deze week horecagelegenheden te testen op rolstoeltoegankelijkheid. Wil je meedoen, lees dan de spelregels van Stichting Toegankelijk Uiteten.

Wie organiseert de Week?

De Week van de Toegankelijkheid is een initiatief van Ieder(in), landelijk netwerk van mensen met een beperking of chronische ziekte. In 2000 werd de eerste Week van de Toegankelijkheid georganiseerd. Op de website Week van de Toegankelijkheid vind je de agenda voor de gehele week.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.