Vraag nu je persoonlijke toiletpas aan

Mensen met MS die op pad zijn en plotseling hoge nood krijgen, kunnen hem nu aanvragen: de gepersonaliseerde toiletpas. Deze pas is het resultaat van een bundeling van krachten door het Nationaal MS Fonds, JONG & MS, MS Vereniging Nederland en Coloplast. Dat laatste is een bedrijf dat medische hulpmiddelen levert, zoals stoma’s en katheters.

toilet hoge noodMensen met MS weten maar al te goed hoe vervelend het is om onderweg met een volle blaas te zitten. Dat kan een reden zijn om dan maar thuis te blijven. Want veel mensen vinden het lastig om bij een winkel of horecagelegenheid te vragen of ze even van het toilet gebruik kunnen maken.

De gratis gepersonaliseerde toiletpas biedt hiervoor een oplossing. De pas moet de drempel minder hoog maken om ergens naar het toilet te kunnen.

Tot en met 9 juni kan hij gratis en zolang de voorraad strekt worden aangevraagd op de website www.mstoiletpas.nl. De pas is een cadeautje ter gelegenheid van Wereld MS Dag op 30 mei. Bij de aanvraag moet je onder meer een foto uploaden en je contactgegevens vermelden. Naar verwachting kun je de toiletpas dan in week 25 (van 19 tot en met 25 juni) tegemoetzien.

Toiletalliantie

Zo’n twee van de drie mensen met MS hebben last van blaas- en darmproblemen. Omdat toiletbezoek niet alleen voor hen maar ook voor mensen met andere chronische ziektes een probleem kan vormen, is in 2020 de Nationale Toiletalliantie opgericht, onder aanvoering van de Maag Lever Darm Stichting (MLDS). Op de website iederewctelt.nl kun je alles lezen over het gemeentelijk toiletbeleid in Nederland waar het gaat om openbare toiletten. Inclusief een top 50 van de meest toiletvriendelijke gemeenten in 2022.

Daarnaast kun je de HogeNood-app op je mobiel installeren. Hierop vind je alle beschikbare toiletlocaties in de omgeving, inclusief de faciliteiten.

Update: De actie is succesvol, want inmiddels zijn al meer dan 2000 passen aangevraagd!

Bronnen

PERSBERICHT Coloplast MS toiletpas 23052023
Toiletpas aanvragen (t/m 9 juni): www.mstoiletpas.nl
https://www.linda.nl/persoonlijk/toiletpas-gratis-ms-patienten-coloplast-rianne-meersschaert/
Toiletalliantie: iederewctelt.nl
HogeNood-app: https://www.hogenood.nl/app

Dit bericht heeft 1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.