Voorzitter MS Vereniging Nederland even in quarantaine

Voorzitter Jan van Amstel van MS Vereniging Nederland heeft even in quarantaine gezeten in zijn huis in Doesburg (Gelderland), zo blijkt uit zijn nieuwste column op MSweb. En wel na terugkomst van vrijwilligerswerk in Bangladesh, een wat het coronavirus betreft ongecontroleerd land.

Voorzitter Jan van Amstel met zijn dochter Reni de Boer
Voorzitter Jan van Amstel met zijn dochter Reni de Boer – vóór de quarantaine

Bovendien woonde in hetzelfde huis tijdelijk inmiddels zijn dochter – de bekende MS-patiënte – Reni, ook apart in quarantaine. Dit omdat ze geïsoleerd moest worden van haar zoontje, bij wie het coronavirus was geconstateerd. “Het is een wreed virus: Het valt onze dierbaren aan en rukt hen tegelijkertijd van hen los”, aldus Jan van Amstel.

Hij legt uit dat je dan met quarantaine en sociale onthouding gecombineerd met elkaar op redelijke afstand goed in de gaten houden kunt doen wat maximaal mogelijk is. ‘Closing the ranks’ noemt hij dat, sluit de gelederen. “Dat motto zou ik ook iedereen willen meegeven. Laten wij in de omgeving van mensen met MS ons vooral bezig houden met closing the ranks, dan moet het goedkomen”.

Zijn dochter Reni getuigt van haar ervaringen van de afgelopen weken in een gastcolumn elders op MSweb.

Intussen behoren voor beiden de acute corona-problemen tot het verleden.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.