Vervolgdebat over Fampyra

De Tweede Kamer geeft waarschijnlijk woensdag 20 februari 2019 in de vooravond een vervolg aan het ‘geneesmiddelen-overleg’ van de Kamercommissie voor Volksgezondheid, Welzijn en Sport donderdag 7 februari.

Vervolgdebat over FampyraDit gebeurt in een zogeheten plenair 2-minuten-debat. Daarvan is de bedoeling dat naar aanleiding van het ‘verslag van het algemeen overleg’in de commissie (het ‘vao’) officiële moties kunnen worden ingediend.

De verwachting is dus dat dit ook gebeurt op het gebied van het hoofdonderwerp op 7 februari namelijk het loopmedicijn Fampyra (werkzame stof fampridine). Niet onmogelijk is dat Kamerleden gaan proberen een uitspraak vast te leggen om doorgaande vergoeding van Fampyra te garanderen.

Op 7 februari heeft minister Bruins (VVD; medische zorg en sport) toegezegd de Fampyra-farmaceut Biogen te vragen hetgebruik van Fampyra voor mensen met MS te vergoeden, zolang nader onderzoek loopt naar de effectiviteit ervan. Hij heeft Biogen tot 7 maart de tijd gegeven voor een reactie.

Intussen heeft Biogen in een verklaring en in antwoord op een aandringende brief van MS Vereniging Nederland laten weten “graag bereid te zijn om mee te denken hoe fampridine in de komende maanden zo betaalbaar mogelijk beschikbaar te maken voor patiënten. Evenals de minister willen we binnen een maand – uiterlijk 7 maart – duidelijkheid bieden”.

Bronnen: Tweede Kamer, Biogen en MS Vereniging Nederland 15 2.2019

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.