skip to Main Content
Vergoeding MAVENCLAD®

Vergoeding MAVENCLAD®

Vergoeding MAVENCLAD®  per 1 maart 2018

Cladribine pillen kunnen MS wel 4 jaar onder controle houden, terwijl je maar een  beperkt aantal dagen deze pillen hoeft te slikken. De korte behandeling met Cladribine voor volwassen met  zeer actieve RR MS wordt  vanaf 1 maart volledig vergoed in Nederland. 

Vergoeding Mavenclad® CladribineHet ministerie van VWS heeft besloten Cladribine pillen toe te laten tot het basispakket vanaf 1 maart 2018. Dat  maakte Merck BV vorige week bekend. De Mavenclad® 10 mg pillen zijn bedoeld voor de behandeling van volwassen patiënten met zeer actieve relapsing remitting MS.

Pillen voor korte tijd

Dit is de eerste kortdurende orale behandeling, bestaande uit twee kuren over een periode van vier jaar. Elke behandelingskuur bestaat uit twee behandelingsweken. Het product richt zich op de belangrijkste kenmerken van de ziekte bij mensen met zeer actieve RR MS, zoals het voorkomen van invaliditeitsprogressie en het reduceren van het jaarlijks aantal relapsen.

Klinische data

De klinische data berusten op meer dan 10.000 patiëntjaren, waarbij meer dan 2.700 patiënten deelnamen aan het klinische onderzoek en sommige patiënten meer dan 10 jaar werden gevolgd. Tijdens de klinische ontwikkeling zijn data meegenomen van drie fase III-studies, een fase II studie en langdurige follow-up-data. Met de uitkomsten omtrent werkzaamheid en veiligheid kon een volledig baten-risicoprofiel van Cladribine tabletten worden opgesteld.

Vergoeding

De vergoeding volgt nadat de Europese Commissie in augustus 2017 goedkeuring verleende voor de verkoop van MAVENCLAD® 10 mg tabletten in de EU.  Het Zorginstituut heeft  vervolgens de minister geadviseerd cladribine (Mavenclad®) op te nemen in het Geneesmiddelenvergoedingssysteem (GVS).

Bronnen: Merck en Zorginstituut Nederland

 

Dit bericht heeft 1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Back To Top