Uitkeringsbedragen per 1 januari iets hoger

Diverse sociale maanduitkeringen zijn per 1 januari 2022 iets verhoogd. Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) legt uit dat dit komt doordat die uitkeringen zijn gekoppeld aan het minimumloon dat op 1 januari is gestegen van € 1701 naar € 1725 bruto per maand.

Uitkeringsbedragen per 1 januari iets hogerBij de uitkeringen waar het om gaat zitten onder meer de uitkeringen op basis van de Wet werk en arbeidsondersteuning Jonggehandicapten (Wajong), de Wet Werk en Inkomen naar Arbeidsvermogen (WIA), de Wet op de Arbeidsongeschiktheidsverzekering (WAO) en de Ziektewet (ZW).

Zoals eerder op MSweb gemeld gaat binnenkort ook wat veranderen voor mensen met een beperking die een gemeentelijke studietoeslag krijgen.

Door een wijzigingsvoorstel van PvdA en GroenLinks, geïnspireerd door een actie van de patiëntenkoepel Ieder(in), wordt die toeslag vanaf 1 april voor mensen die de leeftijd van 21 jaar hebben bereikt vrijwel zeker overal € 300 per maand. Het wachten is alleen nog op een formele Algemene maatregel van Bestuur die de Regering moet nemen ter uitvoering van deze regeling.

Bronnen: SZW, https://msweb.nl/actueel/nieuws/studenten-met-beperking-zelfde-toeslag/ , https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-35394-5.html en https://www.eerstekamer.nl/wetsvoorstel/35897_verzamelwet_szw_2022  

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.