Trainingen voor partners-mantelzorgers van mensen met MS hervat

Nieuw Unicum laat op haar website weten de (gratis) pilottrainingen voor mantelzorgers van mensen met MS dit najaar weer te hervatten.

In september en oktober staan bijeenkomsten gepland waar de deelnemers samenkomen voor de kick off en afsluiting van de training. Die zijn in Zaandijk en Zandvoort. Aanmelden kan nu.

De trainingen zijn speciaal ontwikkeld voor de partners-mantelzorgers van mensen met MS. Aan de hand van de training leert de mantelzorger onder meer cognitieve problemen bij de partner met MS herkennen.

Uit onderzoek blijkt dat onwetendheid hierover tot spanning en een gevoel van onmacht kan leiden. Dit zet de relatie onder druk.

Dankzij de training krijgt de deelnemer handvatten en tips van een psycholoog en ervaringsdeskundigen om hier beter mee om te kunnen gaan. Het uiteindelijke doel is om de kwaliteit van leven te verbeteren; van zowel de mantelzorger als de partner met MS.

Meer info?

Op de website van Nieuw Unicum vind je verdere informatie en een mailadres voor verdere vragen.

Mailgroep ‘@Partnersvan‘ op MSweb

MSweb heeft speciaal voor partners van mensen met MS een mailgroep. Bij deze mailgroep vorm je een besloten groep mensen die ervaringen met elkaar uitwisselt. Het doel van de mailgroep ‘Partnersvan’ is om de partners van mensen met MS in een besloten groep de mogelijkheid te bieden te communiceren over onderwerpen die zij zelf afspreken.
» Klik hier voor meer info en het aanmeldformulier

Eigen verhalen

In de rubriek Partners laat MSweb speciaal de naasten van mensen met MS aan het woord. Wat betekent het om je leven te delen met iemand die MS heeft? Deze partners vertellen hun eigen verhaal.
» Klik hier voor de partnerverhalen

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.