Toneelstuk Zenuwslopend gaat in première

Zenuwslopend is een voorstelling over MS: een veelvoorkomende ziekte, omgeven door misverstanden, taboes en onbegrip. Samen met vier performers – mét en zonder een MS-diagnose – gaat theatermaker Ilse Oostvogels misverstanden over deze ziekte met 1.000 gezichten te lijf. Het toneelstuk is gebaseerd op onderzoek, interviews en vragenlijsten die door 400 mensen met MS zijn ingevuld.

Vele reacties

Theatervoorstelling ZenuwslopendEerder dit jaar plaatsen we de oproep toen Ilse bezig was met de voorbereidingen en ze vroeg om jullie hulp door middel van het beantwoorden van een vragenlijst. Graag wilde ze haar voorstelling verrijken met jullie reacties. En dat is gelukt!

Ilse Stijntjes werkt ook mee aan deze productie en is tevens blogger op MSweb. Zij laat ons nu weten: “Het was overweldigend dat meer dan 400 mensen de enquete destijds hebben ingevuld. De antwoorden krijgen een bijzondere plek in de voorstelling. Het vertegenwoordigt inhoudelijk nu letterlijk honderden gezichten met MS”.

Waar verlangen mensen met een MS-diagnose naar? Hoe beïnvloedt de diagnose hun dagelijkse leven? Hun relaties? De manier waarop ze in het leven staan? De voorstelling maakt het publiek getuige van worstelingen, uitspattingen, verborgenheid en radicale eerlijkheid. In een eindeloos vallen en weer opveren vertalen de performers het onzekere rouwproces dat veel mensen met MS-diagnose doorgaan. Het resultaat is een muzikale, fysieke, speelse voorstelling vol verdriet, optimisme en levenslust. Voor iedereen die (n)iemand kent met MS-diagnose, voor wie herkenning zoekt en voor wie eigenlijk geen idee heeft wat MS is.

Ilse laat verder weten: “We hebben inmiddels een aantal openbare repetities met (oefen)publiek gehad. De reacties zijn veelbelovend. We horen van de mensen met MS die in de zaal zitten terug dat het overweldigend is om naar zoveel herkenbaarheid te kijken, dat het ontroert maar dat het ook een luchtige voorstelling is”.

Speelschema en kaartjes

–      10, 11, 12 september 2021 in De Nieuwe Vorst, Tilburg
–      18 en 19 september 2021 in De Warande, Turnhout (België)
–      26 oktober 2021 in Het Nationale Theater, Den Haag
–      18 en 19 november 2021 in Parktheater Eindhoven
–      4 februari 2022 in De Nieuwe Oost, Arnhem

De lijst wordt nog uitgebreid. De kaartjes kunnen via de desbetreffende theaters geboekt worden.

Volg de verdere voorbereidingen via het Instagram account van Ilse

Dit bericht heeft 4 reacties

 1. Hoi Truus, Esther en Peggy
  Leuk dat jullie interesse hebben in onze voorstelling :-)!
  Dit theaterseizoen spelen we nog op 30 maart bij De Kring in Roosendaal.
  We zijn volop bezig met ervoor te zorgen dat er nog meer voorstellingen komen.
  Via http://www.ilseoostvogels.com/zenuwslopend en @ilse_oostvogels (instagram) communiceren we alle updates.
  Heel graag tot bij Zenuwslopend!
  Warme groet van het hele team

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.