Start2Cure; Subsidiefonds voor jonge MS-onderzoekers

De bekende Rotterdamse zakenman Aat van Herk heeft een subsidiefonds opgericht voor in het bijzonder jonge MS-onderzoekers: de Stichting Start2Cure. De naam is een Engelse woordspeling om aan te duiden dat het de organisatie begonnen is om MS te genezen. De Stichting wil dit bereiken binnen 50 jaar.

Aat van Herk is een zeer vermogende investeerder in vastgoed en biotechniek. Hij heeft zelf MS en heeft Boaz Spermon – ook MS-patiënt en bovendien bestuurslid van MS Vereniging Nederland – aangetrokken als directeur van de Stichting. In een uitvoerig persbericht van de stichting staat: “De missie van Start2Cure is om op wereldniveau een leidende rol te spelen bij het aanpakken van de meest complexe uitdagingen in medisch MS-onderzoek”. De nieuwe stichting wil dit doen door “directe investeringen in jong talent, gedurfde nieuwe ideeën en wetenschappelijke benaderingen”. De stichting is uit op internationale samenwerking.

Boaz Spermon heeft enkele jaren geleden na een succesvolle geldinzamelingsactie autologe Hematopoëtische Stamceltransplantatie (aHSCT) ondergaan in Zweden. Daarmee is de agressieve ontwikkeling van zijn ziekte gestopt. Hij heeft indertijd de Stichting Op de Been opgericht, vooral ter informatie over aHSCT. Die stichting heeft hij inmiddels opgeheven. Zijn website https://opdebeen.nl/ is overigens nog wel in de lucht:

 Bronnen: Start2Cure.org, Boaz Spermon en redactie MSweb; 9.11.2020

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.