Siponimod vergoed in Verenigd Koninkrijk

Siponimod (Mayzent®), het tot nu toe enige oraal toegediende middel voor actieve Secondair Progressieve MS ( SPMS ), is goedgekeurd in het grootste deel van het Verenigd Koninkrijk. Dat betekent dat het in Wales, Schotland en Engeland voorgeschreven mag worden en vergoed wordt.

Het besluit is een succes voor de Engelse MS vereniging. Toen de autoriteiten de  beslissing tot goedkeuring  op de lange baan dreigden te schuiven, zijn zij actie gaan voeren voor snellere toelating. Met dit positieve resultaat tot gevolg.

In Nederland wordt het besluit over toelating eind dit jaar verwacht.

In ons land adviseert Zorginstituut Nederland (ZIN) de minister van Medische zorg, Tamara van Ark, over het al dan niet toelaten van het middel op de Nederlandse markt. Dit advies staat gepland voor november 2020. Daarna geeft minister haar oordeel. Haar ministerie bepaalt ook of het middel in het basispakket van de zorgverzekeringen komt. Gezien de druk van de Corona epidemie kan de planning echter afwijken.

Meer informatie over Siponimod vind je in het artikel ‘SPMS : toelating siponimod in EU‘.

 

Bronnen:

www.mssociety.org.uk/what-we-do/news/siponimod-approved-for-active-secondary-progressive-ms-in-england-wales-and-scotland

www.zorginstituutnederland.nl/werkagenda/zenuwstelsel/gvs-advies-siponimod-mayzent-bij-spms

 

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.