Rijdende Rechter doet uitspraak over veilig reizen met rolstoel in de taxi

Heb je problemen met de regiotaxi, die je niet toelaat vanwege de veiligheid? Of weet je nog niet of je rolstoel voldoet aan alle veiligheidsregels? Wellicht krijg je met het kijken naar de laatste uitzending van De Rijdende Rechter antwoord op deze vragen. Dit keer werd in het tv-programma een zaak besproken tussen reiziger Monique en Taxi Linsen.

Rijdende rechter over veilig in taxiVanaf 1 juli 2020 wordt de Code Veilig Vervoer Rolstoelgebruikers toegepast. Dan moeten rolstoelen voldoen aan richtlijnen wanneer ze met een taxibus vervoerd worden. Een sticker met haaksymbool op de rolstoel moet de veiligheid bewijzen. Chauffeurs van de toegankelijke taxi vertelden Monique dat zij, wanneer de nieuwe regels ingaan, niet meer met haar rolstoel mocht reizen omdat ze geen stickers had.

Haken en ogen

De rolstoel van Monique is door de fabrikant wel succesvol gekeurd op veiligheid, ze denkt dus dat ze alleen maar stickers hoeft aan te vragen. De rolstoelleverancier wil deze eerst niet afgeven omdat het niet nodig zou zijn, maar als ze horen dat de Rijdende Rechter zich ermee gaat bemoeien, zijn de stickers er snel. Maar dan komt het volgende probleem: al zijn de stickers geplakt, enkele taxichauffeurs vertrouwen het niet omdat er geen bevestigingsogen voor de haken op de rolstoel zitten.

Al met al een verwarrende situatie, dus fijn dat de Rijdende Rechter duidelijkheid kan scheppen.

Bron: supportmagazine.nl

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.