MSweb introduceert de Nora Holtrust MSweb-prijs

MSweb reikt dit jaar voor het eerst de Nora Holtrust MSweb-prijs uit. Deze prijs wordt toegekend aan iemand die zich het afgelopen jaar bijzonder verdienstelijk heeft gemaakt voor mensen met multiple sclerose (MS).

Denk aan een MS-verpleegkundige, neuroloog, bijzonder mens met MS, onderzoeker, vrijwilliger van MS(kids)web, ontwikkelaar van een handige app voor MS-patiënten, iemand die veel geld heeft ingezameld voor onderzoek naar MS etc.

Logo Nora Holtrust Prijs - breedNora Holtrust, oprichter van de veel geraadpleegde site www.msweb.nl, overleed in de zomer van 2020. De redactie van de website, onderdeel van MS Vereniging Nederland, ziet haar naam graag voor altijd verbonden aan bijzondere acties en projecten die, net als MS(kids)web, veel waarde hebben voor MS-patiënten.

De Nora Holtrust MSweb-prijs wordt uitgereikt in de laatste week van mei, rond Wereld MS dag. De winnaar wordt flink in het zonnetje gezet. Begin mei worden vijf genomineerden bekendgemaakt, waarna iedereen via www.msweb.nl kan stemmen op zijn of haar favoriet.

Nomineren

Heb je iemand die op de longlist van potentiële kanshebbers mag komen? Klik hier of mail zijn of haar naam met motivatie voor 1 mei naar: debeste@msweb.nl.

 

ACHTERGRONDINFORMATIE

Multiple sclerose

In Nederland zijn er ongeveer 34.000 mensen met multiple sclerose (MS), een ziekte van het centrale zenuwstelsel. Het is de meest invaliderende ziekte onder jonge mensen. MS is heel onvoorspelbaar, de klachten lopen zeer uiteen en bij sommigen komen en gaan de klachten, bij anderen nemen de klachten langzaam maar zeker toe. De oorzaak van MS is niet bekend. MS is niet erfelijk maar genetische factoren spelen wel een rol. Voor meer informatie: www.msweb.nl/wat-is-ms/

Nora Holtrust

Nora HoltrustNora Holtrust had sinds 1995 een zich langzaam maar gestaag, progressief ontwikkelende MS. Kort na haar diagnose heeft zij als eerste verkend hoe mensen met MS in Nederland via internet sneller en beter zouden kunnen worden geïnformeerd over hun ziekte. Dit resulteerde vanaf 5 maart 1999 in de website www.msweb.nl.

Binnen de kortste tijd groeide MSweb uit tot verreweg de best bezochte Nederlandse MS-site. Met onveranderd en tot Nora’s grote tevredenheid uitgebreide, betrouwbare en evenwichtige informatie over de ziekte MS, over mensen met MS, en over de maatschappelijke implicaties van het hebben van MS.

 

Reglement Nora Holtrust MSweb-prijs maart 2021

Dit bericht heeft 1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.