Nederland in top Europees MS-platform

Voorzitter Jan van Amstel van MS Vereniging Nederland is op 28 april 2022 gekozen tot lid van het uitvoerend comité van het Europees MS Platform (EMSP).

Jan van Amstel
Jan van Amstel, voorzitter MS Vereniging Nederland

Het uitvoerend comité is de bestuurlijke top van het platform. De andere leden van het uitvoerend comité komen uit Duitsland, Italië, België, Kroatië, Roemenië, Ierland, Portugal en Luxemburg.

De verkiezing was onderdeel van de tweedaagse jaarvergadering van het EMSP, die als bijzonder thema had ‘het personaliseren van de zorg aan MS-patiënten’. De bijeenkomst werd gehouden in Madrid en was ook te volgen via internet. MS Vereniging Nederland had naast voorzitter Jan van Amstel ook directeur Chris Schouten afgevaardigd.

Op dit moment zijn uit 37 Europese landen in totaal 43 nationale organisaties van MS-patiënten lid van de EMSP. Samen vertegenwoordigen ze 1,2 miljoen mensen met MS.

Het platform – dat een kantoor heeft in Brussel – houdt zich vooral bezig met belangenbehartiging bij overkoepelende Europese instanties, zoals de Europese Commissie, het Europees parlement en het Europees Medicijn Agentschap (EMA). Daarnaast fungeert het platform als orgaan voor het uitwisselen van ervaringen tussen de verschillende verenigingen.

Bijzonder is intussen dat MS Vereniging Nederland nu in het bestuur zit van het Europese platform van MS-verenigingen, maar kennelijk nog steeds niet deel uitmaakt van de wereldbond, de MSIF. Dit netwerk heeft 47 leden.

Bronnen: MS Vereniging Nederland en https://emsp.org/team/

Dit bericht heeft 1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.