Nationale Plasdag

Donderdag 17 sepember 2020 was Nationale Plasdag, een initiatief van de Continentie Stichting Nederland (CSN). Met deze dag wil CSN samen met een aantal andere stichtingen het onderwerp plasklachten bespreekbaar maken.

TWEEDERDE GEMEENTEN HEEFT GEEN TOILETBELEIDMeer dan de helft van de 3,5 miljoen buik- en blaaspatiënten in Nederland geeft aan soms tot regelmatig thuis te blijven uit angst om geen toilet te vinden: dit is één op de tien Nederlanders.

Dat kan en moet anders, vinden de MLDS en de CSN. Samen met gemeenten, winkeliers en horecaondernemers wil de Toiletalliantie voor voldoende openbare toiletten in Nederland zorgen. Dat wil zeggen: om de 500 meter een toilet in (winkel)centra, drukke voetgangers- en recreatiegebieden en in parken.

Van alle Nederlandse gemeenten heeft slechts één op de zes een volgens hen toereikend beleid op het gebied van (openbare) toiletten. Nog eens één op de zes heeft wel beleid, maar dat moet worden verbeterd of uitgebreid.

Bijna tweederde van de gemeenten heeft dus geen toiletbeleid. Bijna de helft heeft geen zicht op de aanwezigheid van toegankelijke toiletten binnen de gemeente. Dat en meer blijkt uit een onderzoek onder 111 gemeenten, uitgevoerd door de Maag Lever Darm Stichting (MLDS) en de Continentie Stichting Nederland (CSN), samen met andere organisaties georganiseerd onder de Toiletalliantie.

Kijk voor het uitgebreide onderzoek op continentie-stichting.nl/nieuws/tweederde-gemeenten-heeft-geen-toiletbeleid

Meer info?

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *