Het is FEEST vandaag! MSweb is op 5 maart 1999 deze website gestart. Zo’n vijf jaar later ontving zij de één-miljoenste bezoeker ! En vandaag bestaan we dus 20 jaar!
Natuurlijk zouden we liever schrijven dat hét medicijn voor MS is gevonden of nog beter: MS kun je vanaf heden voorkomen. Maar helaas blijft dat nog een toekomstdroom.

Wat is wèl waar?

MSweb 20 jaarMSweb heeft verschillende keren een prijs gewonnen, zoals de Biogen Zorgprijs in 2002 en De Pen op Internet in 2007. In het Juryrapport staat: “Heeft een informatieve en interactieve site voor lotgenoten met MS. Wat opvalt is de veelheid aan informatie, de hoge frequentie waarmee de site wordt bijgehouden en onderhouden en de variatie aan thema’s en doelgroepen.

In 2005 heeft MSweb er een zusje/broertje bij gekregen: MSkidsweb. Op 5 maart 2009, hebben we het tienjarig bestaan van MSweb gevierd met een groot feest. Daarover kun je meer lezen in het Jaarverslag van 2009. Maar je kunt ook het filmpje nog ‘ns kijken over het feest.

Over de oprichting en de eerste jaren daarna tot en met nu is nog veel meer te lezen. Lees ook het Jaarverslag 2009  waarin de eerste tien jaar na de oprichting van MSweb zijn samengevoegd.

Niet alleen MSweb heeft 20 jaar geleden een begin gemaakt trouwens, ook het eerste academische MS-centrum van Nederland, dat van Amsterdam, startte 20 jaar geleden. Mede daarover gaat de 12e column van voorzitter Jan van Amstel van MS Vereniging Nederland.

Helaas dit jaar dus geen groot feest, maar we gaan ons best doen om het 25-jarig jubileum wel weer groots te vieren. Wie helpt er mee?

De Redactie

Dit bericht heeft 4 reacties

  1. Gefeliciteerd! Applaus voor ons allemaal van MSweb/MSkidsweb. Alle betrokken schrijvers, tekenaars, techneuten, doeners en denkers. Op naar de 25 en hopen dat we tegen die tijd veel positief nieuws te melden hebben.

  2. Gefeliciteerd M is de wet in 2012 stond mijn leven op de koper mis een blind zijn ik was daarvoor al blind ik ben altijd positief als je dat niet bent moet je wel heel depressief moet zoeken naar de dingen die je kunt blijven doen niet in een hokje stil blijven zitten op je rooster daar wordt je niet blij van ik lees elke dag de MS web.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.